1000 Gol ve Üzerinde Gol Atan Futbolcular

Brezilyanın efsane ismi Pele gol krallığı konusunda en favori isim olurken 1000 gol üstende atan tek golcü değildir.

1000 Gol ve Üzerinde Gol Atan Futbolcular
1000 Gol ve Üzerinde Gol Atan Futbolcular Tugrul Demir

 

Futbolu zevkli kılan en önemli unsurlardan birisi goldür. Tabii ki hiçbir insan gol olmayan bir karşılaşmayı takip etmek istemez. Çok eski bir geçmişe sahip olan bu spor, 130 yıldır dünyayı kasıp kavururken, nice golcüler de tarih sahnesinden geçip gittiler. 1000 gol barajını aşabilmiş futbolcuları bugün sizler için irdeleyeceğiz. Yalnızca 2 kişinin bulunduğu bu listede, bu sayıya ulaşmanın ne kadar zor olduğunu da anlamış olacaksınız.

Birinciyi açıklamadan önce en golcü ikinci futbolcudan bahsetmek gerekiyor. 1000 gol ve üzerinde skor üretebilmiş ikinci isim, Brezilyalı Romario. Profesyonel olarak 25 yıl futbolculuk yapan Romario, çıktığı maç sayısı belli olmasa bile attığı 1007 gol ile tarihe adını altın harflerle yazdırmayı başarmıştır. Brezilya formasını toplamda 70 kez terleten başarılı santrafor, ülkesi adına çıktığı maçlarda 55 gol kaydetmiştir. 1966 doğumlu Brezilyalı efsane, 2010’da kariyerine nokta koyarken 25 yıllık futbol yaşantısına 1000 gol sığdırmayı başarmıştır.

Birinci sırada Brezilyalıların asıl efsanesi Pele bulunuyor. Pele, Romario’ya göre 280 gol daha fazla atarak kırılması zor bir rekora imza atmıştır. 1960’ların efsane yıldızı, kariyeri boyunca rakip ağlara 1280 gol göndermeyi başarmıştır. Ayrıca birçok farklı rekoru da bulunan efsanenin hiçbir zaman geçilmeyeceği tahmin ediliyor. 

Poker bonusları pia bet
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor