2016 Yılının En Çok Satan Telefonu iPhone 6S Oldu

Bağımsız bir araştırma şirketinin yaptığı araştırmaya göre 2016 yılında en çok sevkiyatı yapılan ve satış gerçekleştiren akıllı telefonu Apple'ın iPhone 6S modeli oldu.

2016 Yılının En Çok Satan Telefonu iPhone 6S Oldu
2016 Yılının En Çok Satan Telefonu iPhone 6S Oldu Ahmet Faik YILMAZ

İHS Markit tarafından yapılan araştırma verilerini Smartphone Shipment Database şirketinden almış. Araştırma sonucuna göre Apple'ın akıllı telefonları en çok sevkiyatı yapılan telefonlar sıralamasında ilk 4 sıraya yerleşmiş durumda.

2016 yılında en çok satılan akıllı telefon modeli iPhone 6S olurken bu modeli sırasıyla iPhone 7, iPhone 7 Plus ve iPhone 6S Plus modelleri izledi. Apple'ın açık ara önde götürdüğü yarışı Samsung'un Galaxy S7 modeli ile birlikte düşük fiyatlı Samsung Galaxy J3 modeli izlemekte.

Özellikle Apple'ın iPhone 7 ve 7 Plus modellerinin 2016 yılının en çok satanlar listesine girmiş olması büyük bir başarı olarak görülüyor. Öyle ki bu modeller zaten Eylül 2016 itibariyle tanıtımı yapılıp piyasaya sunulmuştu. Bunun yanında Samsung'un düşük bütçe ile sahip olunabilen modelleri arasında yer alan Galaxy J3, J5 ve J7 serilerinin listeye girmesi de oldukça ilginç olarak değerlendirildi.

Araştırmanın sonucunda ortaya çıkan veriler elbette Samsung veya Apple'ın kendi resmi belgeleri ile birlikte oluşturulmuş veriler değil. Ancak sevkiyat zincirine bakıldığında iPhone 6S modelinin geçtiğimiz yılı açık ara önde tamamladığını söylememiz pek te yalan olmayacaktır.

iphone 6s iphone 7 2016 telefonları 2016 en çok satan telefon
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor