3. TASARIM TOMTOM SOKAKTA 25.000 KİŞİYİ AĞIRLADI

Kendine özgü dokusuyla sokağın enerjisinden ilham alan ve kültürle yoğrulan İstanbul’un en özel bölgelerinden biri olan Tomtom Mahallesi, 19-22 Ekim 2017 tarihlerinde üçüncü kez tasarımın zengin ve renkli dünyası ile yenilendi.

3. TASARIM TOMTOM SOKAKTA  25.000 KİŞİYİ AĞIRLADI
3. TASARIM TOMTOM SOKAKTA  25.000 KİŞİYİ AĞIRLADI

Beyoğlu’nda tasarım ruhunu yaşatmak ve daha geniş kitlelere duyurmak ve Tomtom Mahallesi’nin yaratıcı havasını güçlendirmek, yeni bir soluk getirmek amacıyla Hakan Kodal, Bahar Korçan, Serra Arıkök ve Ayşegül Temel inisiyatifinde kurulan “Tasarım Tomtom Sokakta” etkinliğinin üçüncüsü 19-22 Ekim 2017 tarihlerinde gerçekleştirildi.

 

İlki geçen yıl Ekim ayında düzenlenen ve gördüğü büyük ilgi nedeniyle geleneksel olarak yılda iki kez düzenlenmesine karar verilen Tasarım Tomtom Sokakta; 19-22 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlenen üçüncü etkinliği ile Tomtom Mahallesi’nin yaratıcı havasını bir kez daha güçlendirdi. “Kendini İzle” teması ile Türkiye’nin Ödeme Yöntemi Troy’un ana sponsorluğunda düzenlenen 3. Tasarım Tomtom Sokakta etkinliği Tomtom Kaptan Sokak ve çevresindeki mekanlarda 100 tasarımcı, 50 sanatçı, 50 konuşmacı, 5 mekan ve 26 atölyeyi ziyaretçileri ile buluşturdu. Etkinliği dört gün boyunca 25.000 kişi ziyaret etti.

 

Etkinliğe katılanlar söyleşi ve canlı performanslar eşliğinde moda, dekorasyon, grafik tasarım, müzik ve yeme-içme gibi bir çok kategoride tasarım örneklerini keşfederken tasarım sohbetleri ve atölye çalışmaları ile profesyonel isimlerle buluşma imkanı yakaladı. Tasarımın değindiği farklı

konular ve özel söyleşilerde; Levent Erden, Ömer Madra, Özlem İkiışık Barutçu, Sare Palaska, Cem Talu, Hande Akın, Özlem Gürses, Şah Yaycı, Ecmel Ayral, Başak Pelister, Ece VahapoğluGünseli Kato, Zeynep Özçoban, Sevil Dolmacı, Prof. Dr. Cihan Uras, Prof. Dr. Gökhan Demir, Prof. Dr. Nuran Beşe, Semin Yalman Yılmaz, Özlem Tuna, Aylin Yazıcıoğlu, Arnaoud Declercq ve Meltem Biçer ziyaretçilerle buluştu.

 

“Kendini İzle” teması çerçevesindeki etkinlik, dört gün boyunca Tomtom Mahallesi’nin önemli yapıları ile enstalasyon ve sanat projelerine de ev sahipliği yaptı. Etkinlik için özel olarak düzenlenen ve küratörlüğünü Bahar Korçan’ın yaptığı Tomtom Kırmızı'nın sergi alanında 50’nin üzerinde sanatçının eserleri sergilendi. Tomtom Kırmızı’da sanat sergisinin yanı sıra “Design Floor” katında; Diseno, Biscuit, Casa International, dhoku, Koleksiyon markaları ve Mustafa Seven’in Faces of Earth sergisi katılımcılarla buluştu.

 

Fashion Designers Zone alanında sergilenen aralarında Özlem Süer, Mehtap Elaidi, Arzu Kaprol, Tuvanam, Bahar Korcan’ın da bulunduğu 14 moda tasarımcının koleksiyonları ziyaretçiler tarafından ilgiyle izlendi.

 

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen markaları da özel projeleri ile 3.Tasarım Tomtom Sokakta’ya yer aldı. Pupa Apple bir tecno corner projesi ile ziyaretçileri Apple tasarım dünyası ile buluşturdu. H&M x Erdem dünyası teaserı ile sürpriz bir deneyim sunarken, Vakkorama, Vespa, İnci Tasarım Tomtom Sokakta özel koleksiyonu, Divarese 50, Somerhing, Setre gibi ünlü markalar özel projeler ile etkinlikte yer aldı. Ayrıca Tomtom Mahallesi’ndeki tasarım mağazaları ve galerileri de katılımcı noktalar olarak etkinliğe dahil oldu.

 

Nardis Jazz Club Tomtom’da iki gece caz performansı sergilendi. Le Cordon Bleu & MannerŞef Arnaoud Declercq moderatörlüğündeki İstanbul Tabağım Paletim Olsa workshop’u ile; Sun Floral School, Frida Kahlo Çiçekleri workshop’u ile; Art’n Smile, Mutluluk Küpleri ile Tasarım Atölyesi ile projede yer aldı. Ayşe Arman Pembe İzler Derneği yararına sakajewa İyilik Kolyeleri’nin satışını gerçekleştirdi. Ulaşım Sponsorları Audi ve Lamborghini, dört gün boyunda çeşitli noktalardan Audi Q2’ler ile ring yaparak, ziyaretçilere tasarımı deneyimleme imkanı sundu.

 

 

#tomtomdanmilanoyapegasusla hashtag’i ile yapılan sosyal medya yarışmasına “Kendini İzle” temasını en iyi anlatan video ve foto paylaşımları ile katılan ziyaretçiler arasından iki kişi Pegasus işbirliği ile Milano Tasarım Haftası’na gidiş dönüş uçak bileti kazandı. Tüm etkinlik boyunca Hopililere özel avantajlar ve ikramlar da sunuldu.

 

Stant ve sokak içi yerleşimlerinde özel yeme-içme markalarına da ev sahipliği yapan 3. Tasarım Tomtom Sokakta, Gurme Lezzetler Tomtom Sokak’ta ile birbirinden özel lezzetlerin yanı sıra her gün düzenlenen DJ performansları ve canlı müzik dinletileri ile ziyaretçilere renkli saatler yaşattı.

Etkinlikte ayrıca Tomtom Designhood lansmanı yapıldı. Tasarım Tomtom Sokakta ile başlayan mahallenin dönüşümü projesinin, Tomtom Kırmızı’nın bir tasarım ve sanat platformu haline dönüşmesiyle birlikte önümüzdeki dönem tüm yıla yayılan yaratıcı projelere ev sahipliği yapacağı müjdesi katılımcılarla paylaşıldı.

 

Geleneksel TMD Tasarım Ödülleri Sahibini Buldu

Bireysel tasarımcıların yanı sıra perakende sektörünün tasarıma önem veren markalarının da bir araya geldiği etkinlikte, Tescilli Markalar Derneği iş birliğiyle geleneksel olarak gerçekleştirilen ‘Tescilli Markalar Derneği Tasarım Ödülleri’ de sahiplerini buldu.

 

TMD Jüri üyeleri tarafından kazananların belirlendiği Tasarım Ödülleri’nde; Özgün Logo Kategorisi Ödülü” Neohomosapien markasıyla Ekin Anıl’ın“Özgün Ürün Tasarımı Ödülü” Hooop The Bag markası ile Gizem Yücelen’in, “Genç Marka Ödülü” ise Epidotte markası ile Ester Levi’nin oldu. Yarışmada dereceye giren isimlere Swarovski tarafından tasarlanan ödüller, 20 Ekim 2017, Cuma günü düzenlenen ödül töreninde Tescilli Markalar Derneği Başkanı Hülya Aslantaş tarafından takdim edildi.

 

3. Tasarım Tomtom Sokakta, Türkiye’nin Ödeme Sistemi Troy,’un ana sponsorluğunda, Audi&Lamborghini, Mudo Concept, QNB Finansbank Xclusive Bankacılığı, Hopi, Tomtom Desinghood, Orta Anadolu kategori sponsorluğunda; Acıbadem, Ikea, Jotun, Pegasus’un katkıları; Moda Tasarımcıları Derneği (MTD), Tescilli Markalar Derneği (TMD), İtalyan Lisesi’nin desteği ile Beyoğlu Belediyesi himayesinde gerçekleştirildi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor