Adobe, 2020 Yılına Kadar Flash'ın Fişini Çekecek

Web üzerinde animasyonlar ile videoların oynatılmasını sağlayan program Adobe Flash Player, 2020 yılına kadar hayatımızdan çıkacak.

Adobe, 2020 Yılına Kadar Flash'ın Fişini Çekecek
Adobe, 2020 Yılına Kadar Flash'ın Fişini Çekecek

Web üzerinden insanlara videolar ve animasyonlar sunmak için yirmi yılı aşkın sürenin sonunda, Adobe'nin Flash player medya oynatıcısı geride kaldı.

Adobe tarafından Salı günü yapılan açıklamada, çok sayıda güvenlik açıklığı ve böcek yazılımları nedeniyle kendi ürünlerinde, birkaç büyük teknoloji şirketinin yazılımını aşamalı olarak kaldırılacağı belirtiliyor.

Adobe’nin Flash üzerinde desteğini kaldıracağı açıklamasının üzerine, Google, Mozilla, Microsoft, Apple, Facebook gibi şirketlerden de destek geldiği görüldü.

Google’ın yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Google, Flash'ın popülerliğinin yıllar boyunca büyük ölçüde azaldığının farkında. Üç yıl önce masaüstü bilgisayarlarında Chrome tarayıcılarını kullananların yüzde 80'ini, Flash'ı bir şekilde içeren web sitesini ziyaret ediyolardı. Ancak şimdi, PC ve Chrome kullanıcılarının yalnızca yüzde 17'si Flash'lı olan web sitelerini ziyaret ediyor ve bu yüzden de Flash kullanımı düşmeye devam ediyor" denildi.

Şirket, 2020 yılının sonlarına doğru Chrome'dan Flash'ı tamamen kaldıracağını söyleyerek, o zamana kadar insanlar Flash kullanan bir siteyi ziyaret etmek isterler ise web sitesine Flash çalıştırma izni vermeleri isteyeceğini belirtti.

Microsoft ise, Internet Explorer tarayıcısı ve yeni Microsoft Edge tarayıcısı için Flash’ı nasıl durduracağı ile ilgili bir zaman çizelgesi sundu. “2017'den 2018'e kadar, insanlar teknolojiyi kullanarak bir web sitesini ziyaret ettiklerinde, Flash'ı çalıştırmak için Edge tarayıcısında bu uygulamaya izin vermeleri gerekmektedir. Edge tarayıcısı, yalnızca bir kez izin vermeleri için seçimlerini hatırlayacaktır. Internet Explorer kullanıcıları, Flash'a izin vermeden kullanmaya devam edebileceklerdir” açıklaması yapılmıtı.

Benzer açıklamalar Mozilla, Apple ve Facebook gibi şirketlerden de yapıldığı görüldü.

Flash player adobe Google Mozilla Microsoft Apple facebook
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor