Amazon Dijital Sesli Asistanı Alexa'nın Lex Teknolojisini Geliştiricilere Açıyor

Amazon, sesli dijital asistanı Alexa'nın sesle kontrol sistem teknolojisini geliştiricilere açma kararı aldı. Lex adı verilen bu teknolojinin geliştiricilere açılmasıyla birlikte Amazon, dijital sesli asistan alanında zirveyi hedefliyor.

Amazon Dijital Sesli Asistanı Alexa'nın Lex Teknolojisini Geliştiricilere Açıyor
Amazon Dijital Sesli Asistanı Alexa'nın Lex Teknolojisini Geliştiricilere Açıyor Ahmet Faik YILMAZ

Amazon kendi teknolojisini geliştirebilmek için uzun süredir üzerinde çalıştığı sanal sesli asistanı Alexa üzerinde kullandığı teknolojiyi yazılım geliştiricilerine açmayı planlıyor. Şirketin CEO görevini yürüten Werner Vogels, Lex teknolojisi olarak bilinen sanal asistan sohbet botlarının yapılacak yeniliklerle birlikte daha dost canlısı davranış ve ses tonlarına kavuşturulacağını belirtti.

Lex teknolojisi aslında gerçek uygulama ve yazılımların aksine sanal bulutta varlığını sürdürüyor. Bu özelliğiyle Amazon, kullanıcıların Alexa ile girdikleri etkileşim istatistiklerinden yararlanarak sistemi detaylı olarak geliştirebilmesine olanak sağlıyor. Şirket CEO'su Vogels'e göre kullanıcılar Alexa ile normal akıllı telefonlardaki sanal asistanlardan daha çok iletişime geçecek. Kullanıcıların akıllı telefonlarda bulunan sanal asistanları genel olarak araçlarında kullandığını belirten Vogels, Amazon'un sesli asistanı Alexa'nın ise ev dahil her ortamda sıklıkla kullanılabileceğinin altını çizdi.

Amazon, dijital asistanı Alexa ve bu asistanda kullandığı Lex teknolojisini geliştirebilmek için daha fazla veriye ihtiyaç duyuyor. Alexa ile iletişimde bulunan kullanıcılardan toplanan veriler Lex sisteminin gelişimi için oldukça önem gösteriyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor