Amazon E-Ticaret Devi Souq.com Satın Alımı İçin Anlaşmaya Vardı

Amazon, daha çok körfez ülkelerine hizmet veren online elektronik ticaret sitesi olan Souq için satın alım anlaşmasına vardı. Geçtiğimiz yıllarda 1 milyar dolara yakın fiyat biçilen Souq için prensip anlaşması yapıldı.

Amazon E-Ticaret Devi Souq.com Satın Alımı İçin Anlaşmaya Vardı
Amazon E-Ticaret Devi Souq.com Satın Alımı İçin Anlaşmaya Vardı Ahmet Faik YILMAZ

Amazon kaynaklı yapılan açıklamalara göre Dubai'nin en büyük online elektronik ticaret sitesi Souq.com için hissedarlarla satın alım anlaşması yapıldı. Özellikle tüketici elektronik aletleri başta olmak üzere pek çok alanda ürün satışı yapan Souq, Orta Doğu ve Arap ülkelerinin en büyük online elektronik bazlı alışveriş sitesi olarak biliniyordu.

Geçtiğimiz yıl 1 milyar dolar fiyat etiketi biçilen Souq için satış sırasında küresel finans kurumu Goldman Sachs'ın aracılık yapacağı gelen iddialar arasında.

Amazon, Souq için 650 Milyon Dolar Ücret Ödeyecek!

Dünyanın en büyük online alışveriş mağazalarından birisi olan Amazon, Souq için 650 milyon dolar civarında bir bütçeyi ayırmış durumda. Bu satın alım ile birlikte bölgede resmi engellere takılmadan zaten varolan tedarikçi ve mağazaları kullanabilmesi açısından oldukça yararlı görülüyor.

amazon souq'u satın aldı

Şuan için 400 milyar dolar bütçesi olduğu tahmin edilen Amazon, son dönemde özellikle gelişmekte olan pazarları tercih ediyor. Kısa süre önce Hindistan merkezli milyar doları aşan bir yatırımla dikkatleri çeken firma, Meksika'da da birtakım faaliyetler üzerinde çalışmaya başlamıştı.

Souq.com sitesi özellikle Bahreyn, Katar, Umman, Kuveyt, Mısır ve Suudi Arabistan'da oldukça büyük bir yer edinmiş alışveriş sitesi olarak biliniyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor