AMD'nin RX Vega Modeli Resmi Olarak Duyuruldu

AMD şirketine ait RX Vega 64 ve de RX Vega 56 isimli oyuncu odaklı durumdaki ekran kartları resmi olarak tanıtıldı.

AMD'nin RX Vega Modeli Resmi Olarak Duyuruldu
AMD'nin RX Vega Modeli Resmi Olarak Duyuruldu

AMD şirketine ait RX Vega 64 ve de RX Vega 56 isimli oyuncu odaklı durumdaki ekran kartları  resmi olarak tanıtıldı. 

Grafik güçleri ve potansiyelleri ile parmak ısırtan yeni Vega'ların tüm özelliklerini irdeledik!

AMD RX Vega ekran kartları tanıtıldı ve AMD'nin yeni mimarili ekran kartlarının özellikleri ve fiyatları da ortaya çıkmış oldu. oyun odaklı Radeon RX Vega'lar bu kez NVIDIA'nın tepe modelleri ile rakip olmak için geliyor.

AMD Radeon RX Vega özellikleri ve fiyatı
AMD amiral gemisi oyuncu ekran kartı modelleri Radeon RX Vega ismi ile duyurdu. Direkt olarak R9 Fury'lerin yerine geçecek olan Vega'lar, AMD'nin bu jenerasyon içerisindeki en yüksek donanımlı ekran kartları olacaklar.

2016 yılında AMD yeni Polaris bazlı ekran kartlarının şirketi yeniden oyuna sokacağını söylemişti. RX 570 ve RX 580, orta seviye Ge Force ekran kartlarına karşı etkileyici Direct X 12 sonuçları verse de, şirketin gerçek 4K'yı verebilecek yüksek seviyeli bir modele ihtiyacı vardı.

Bir tarafta GTX 1080Ti performansı ve grafik gücüyle ön plana çıkarken, AMD'nin cevabı AMD Radeon RX Vega oldu. 

Geçtiğimiz Haziran ayında AMD Radeon Vega Frontier Edition'lar çıkmış olsa da, bu ekran kartları oyun için geliştirilmemişti. Şimdiyse oyun için geliştirilen modeller tanıtılmış oldu. 14 Ağustos'ta çıkacak AMD RX Vega 64 ve RX Vega 56 özellikleri ise şu şekilde:

AMD RX Vega 64 teknik özellikleri
4096 işlem birimine sahip olan ekran kartı, 256 texture birimi ile de dikkat çekiyor. Sıvı soğutmalı modelin saat hızı 1406 MHz iken, standart Vega 64, 1247 MHz saat hızına sahip olacak. Elbette bu saat hızlarını boost ile arttırabileceğinizi ekleyelim. 

2048 bit hafıza bant genişliğine sahip olan RX Vega 64, 8 GB VRAM ve GTX 1080 Ti ile kıyasıya kapışmasına olanak tanıyacak 12.66 TFLOP'luk muazzam güçle gelecek. Son olarak, sıvı soğutmalı model 345W olacakken, standart model 295W'lık bir güç harcayacak.

AMD Radeon RX Vega 64 Liquid fiyatı 699 dolar olarak göze çarparken, AMD Radeon RX Vega 64 ise 599 dolarlık bir fiyata sahip olacak.

AMD RX Vega 56 teknik özellikleri
Bu kez 3585'lik bir işlem birimi bizleri karşılıyor. Saat hızı olarak Vega 64 modellerinden biraz aşağıda olan RX Vega 56, 1156 MHz saat hızına sahip. Bu ekran kartını boost ettiğinizde ise 64'lük iki modelin ana saat hızlarından daha yüksek bir seviyeye çıkabiliyorsunuz.

Bant genişliği yine 2048 olarak görünürken, RX Vega 56, 8 GB VRAM, 10.5 TFLOP'luk gücüyle diğer modellerden hiç de aşağı bir seviyede olmadığını bizlere gösteriyor. AMD Radeon RX Vega 56, yine 14 Ağustos'ta 399 dolarlık fiyat etiketi ile piyasaya çıkacak. 

amd amd rx vega 64 amd rx vega 56
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor