Anadolu’da Altın Fikir Akademisi Rüzgarı Esti!

Dünya çapında faaliyet gösteren Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği ‘’Masrafsız 5 Girişimci’’ seçmek üzere başlattığı 2017 yılının ulusal çaptaki projelerinde biri olan “Altın Fikirler Akademisi” (AFA) için gençleri bir araya getirdi.

Anadolu’da Altın Fikir Akademisi Rüzgarı Esti!
Anadolu’da Altın Fikir Akademisi Rüzgarı Esti!

 

Girişim ekosistemine katkı sağlamak ve girişimcileri JCI bünyesine katmak misyonu ile yola çıkan uluslararası sivil toplum kuruluşu JCI, AFA’nın ilk elemesini geçerek akademiye katılmaya hak kazanan genç girişimciler ile Anadolu turunda buluştu.

 

AFA İstanbul akademisi ile 29-30 Temmuzda başlayan Anadolu turu Habita Coworking’de iki gün boyunca aralıksız eğitmen ve mentör buluşmalarıyla gerçekleşti. Akademiler 19-20 Ağutos’da Ankara Bilkent Cyberpark’ta ve 9-10 Eylül İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleştirilerek tamamlandı.

 

Türkiye’ye girişimciliği öğreten isimlerin önünde gelen Ufuk Batum’un baş eğitmen olduğu, AFA İstanbul, Ankara ve İzmir akademilerine Türkiye’nin 31 şehrinden 100 girişimci katıldı. Batum; ‘’Türkiye’de girişimcilik ön plana çıkan konular arasında. Birçok kurum, kuruluş bu alanda eğitimler yapıyor ve programlar düzenliyor. Bunlar arasında JCI Türkiye’nin AFA’sı dikkat çekiyor. Çünkü programı deneyimli ve dinamik insanlar tutkuyla yönetiyor. Canla başla çalışarak; eğitmenleri ve mentorları üzerinden gerçek dünyanın bilgisini, deneyimini ve network’ünü girişimci adaylarına sunuyorlar. ‘’ diyerek düşüncelerini paylaştı.

 

Gençler için zengin eğitim içeriği ile faydalı, mentör buluşmaları ile verimli ve yaratılan arkadaşlık ve network ortamı ile keyifli hale gelen AFA akademileri hakkında gençler fikirlerini paylaştı. Kocaeli’den gelen Kartoon 3D girişimcileri mentörlerle buluşmanın projelerine ciddi katkı sağladığını belirtirken, Mixoper App girişimcisi Alev Gedik ise, AFA’nın Girişim ekosistemine ulaşamayan girişimcilere ayrı bir vizyon ve şans kapısı açtığını, ekosisteme dahil olmuş kuluçkada olan fikirlere ise projesini tanıtma ve geliştirme fırsatı sunduğundan bahsetti. Pmshe girişimcisi Mert Çelik ise JCI’ın global ve yerel gücünü bir araya getirerek verimli, farkındalık yaratan, eğitici ve eğlenceli bir haftasonu etkinliği olarak fikirlerini aktardı.

 

Altın Fikirler Akademisi komite başkanlarından Hasibe Bağ ve Altuğ Türkdalı; AFA 2017’de JCI’ın yerel gücünü kullandıklarını fakat gelecek sene uluslararası gücünün de kullanacağına dikkat çektiler. Gelecek sene için çalışmaların şimdiden başlatıldığını da belirten başkanlar Kasım ayında AFA 2017 finalistlerine ödüllerin verileceği gala akşamı sonrasında yeni proje lansmanını gerçekleştireceklerini paylaştılar.

 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor