Android Cihazların Temel Sorunları

Android işletim sistemine sahip olan telefonların kullanıcılarını zor durumda bırakan bazı yanlarını görmezden gelmek mümkün değil gibi görünüyor.

Android Cihazların Temel Sorunları
Android Cihazların Temel Sorunları

Android alt yapısına uygun olarak hazırlanan uygulamaların boyutları oldukça küçük olduğundan dolayı bir telefona birçok uygulama indirilerek kullanımı mümkün hale getirildi. Fakat bu denli birçok küçük uygulamayla birlikte kullanılan bir telefonun işlemci hızı yeterli seviyelerde olmadığından dolayı telefonda ısınmalar donmalar kilitlenmeler oldukça sık rastlanan bir problem halini alarak kullanıcılar tarafından sürekli şikâyet edilen bir konu.

Ne yapmalıyım?

Küçük olarak yüzlerce uygulamaya yer verilen telefonlarda bu tarz problemlerin yaşanması muhtemel. Yani bu durumda yapılması gereken şey uygulamaların tamamına aynı anda yer vermek yerine bir uygulamadan yararlandıktan sonra onun yerine başka bir uygulamanın tercih edilmesi sorunu çözecek gibi görünüyor. Fakat bu çözüm yöntemi her zaman kullanıcılara cazip gelmeyebiliyor. Telefonların bu tarz sorun çıkarmasının başka bir etkeni de telefonun alt yapısında sürekli olarak çalışan programlar yer alır bu programlar sizin internete bağlı kalmanızı ya da herhangi bir işlem basamağının sürekli işlem yapmaya hazır konumda bekletilmesinden kaynaklanır. Bu konuda da kullanıcılarımıza önerebileceğimiz çözüm yolu bazı uygulamaların bu konuda kullanıcılara yardımcı olabilmesidir. Örneğin SD Cleaner bu uygulamalara örnek olarak gösterilebilir telefonunuzun ekranına bir kısa yol oluşturarak tek donmayla anlık olarak birçok programı durduran ve hafızanızın zorlandığı durumlarda ram kullanımı için sizlere tavsiyeler veren bir uygulamadır. Fakat bu uygulamalar kullanılırken silinen öğelerin dikkatle incelenmesi sizin için önem taşıyan bir dosyanın ortadan kaldırılabileceği ihtimalidir.

android temel sorunları android sorunları android kalıtsal hatalar
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor