Android Yüklü Samsung, Asus Modellerinde Fabrika Çıkışlı Virüs Uyarısı!

Android işletim sistemine sahip olan cihazlarda ön yüklü olarak gelen bir uygulamada yapılan incelemelerde virüs tespit edildiği bildirildi. Android kullanıcılarının oldukça canını sıkan bu durum birçok akıllı telefon modelini etkiliyor.

Android Yüklü Samsung, Asus Modellerinde Fabrika Çıkışlı Virüs Uyarısı!
Android Yüklü Samsung, Asus Modellerinde Fabrika Çıkışlı Virüs Uyarısı! Ahmet Faik YILMAZ

Henüz kutusundan çıkmamış Android akıllı telefon modellerinin bazılarında zararlı yazılım tespit edildi. Checkpoint adlı güvenlik şirketinin yaptığı incelemelerde android tabanlı birçok modelde fabrika çıkışlı uygulama ile birlikte gelen virüs olduğu belirlendi. Android cihaz kullanıcılarını oldukça tedirgin eden bu zararlı yazılım için fabrika çıkışlı olarak bu cihazlara gelmesi endişeleri daha da arttırdı.

Loki adı verilen bu virüsten Samsung, Sony, Asus, LG, Lenovo, ZTE, Xiaomi gibi birçok markanın modellerinin etkilendiği belirtildi. Samsung'un şuan için amiral gemisi pozisyonundaki Galaxy S7 modelinin bile bu virüsten etkilendiği ortaya çıktı. Loki adı verilen virüsten kurtulmanın en basit yolunun cihazın orijinal yazılımını sıfırdan bilgisayar aracılığıyla yeniden yüklemek olduğu belirtiliyor. Yalnız bu konuda bilgi birikimi yetersiz olan kullanıcıların kesinlikle bu yolu denememeleri gerekiyor.

Loki adı verilen virüsten etkilenen bazı akıllı telefon modelleri Galaxy Note 2, LG G4, Galaxy S7 ve S4, Galaxy Note 4 ve Note 5, Xiaomi Mi 4i, ZTE x500, Oppo N3, Vivo X6 Plus,  Nexus 5 ve 5X,  Asus ZenFone 2, LenovoS90, Xiaomi Redmi ve Lenovo A850 olarak belirtildi.

android android virüsü loki virüs s7 virüsü
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor