App Store'da Aldatıcı Fiyat Başlığına Sahip Uygulamalar Engellenecek!

Apple cihazlarına özen iOS ve Mac uygulama geliştiricilerinin yayınladıkları uygulamaların başlığında "Ücretsiz", "Ucuz" vs gibi fiyat bilgisine atıfta bulunanlara karşı engelleme yoluna gidiliyor. Teknoloji devi Apple, uygulama mağazalarında aldatıcı başlık içeren uygulamalara yer vermemeyi planlıyor.

App Store'da Aldatıcı Fiyat Başlığına Sahip Uygulamalar Engellenecek!
App Store'da Aldatıcı Fiyat Başlığına Sahip Uygulamalar Engellenecek! Ahmet Faik YILMAZ

App Store'da devrim gibi bir yenilik göze çarpıyor. Uygulama mağazasında yer alan binlerce uygulama, isimleri dolayısıyla silinme riski ile karşı karşıya.

Teknoloji devi Apple, iOS ve Mac uygulama mağazası olan App Store'da artık başlığı "Free", "Ücretsiz" gibi fiyat hakkında kullanıcıyı yanıltmaya yönelik uygulamaları kesinlikle kabul etmeyecek ve onaylamayacak. Sistemde varolan binlerce bu çeşit uygulama geliştiricilerine de konu ile ilgili e-posta gönderilerek kısa süre içinde uygulamalarının başlığının düzenlenmesi istendi. Aksi halde bu tür uygulamalar App Store'da artık yayınlanmayabilir veya silinebilir.

Apple Tarafından Uygulama Geliştiricilerine Gelen Mail

Geliştiricilere gönderilen mailde uygulamaların adında, ikonunda veya App Store'da gösterilecek olan görsellerde, bu uygulamanın fiyatına ait referansların bulunmaması gerektiği belirtildi. Bu tür özelliklerin yer aldığı uygulamaların isim ve görsel düzenlemesine gidilmesi gerektiği yazılan mailde zorunlu olarak fiyat hakkında bilgi verilecekse uygulamanın tanımında buna yer verilmesi gerektiği açıklandı.

Apple'ın geliştiricilere gönderdiği bu mailde istediği değişiklik için ne kadar süre verdiği belirtilmedi. Ancak uygulaması önemli ve popüler olan geliştiricilerin en kısa zamanda bu değişiklikleri güncellemesi gerekmektedir. Aksi durumda uygulamanız mağazadan kaldırılma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir.

Kullanıcı odaklı olarak görülen bu yeni düzenleme sayesinde artık aldatıcı başlıklar kullanılarak kullanıcının ilgisini çekebilmek tarihe karışacak.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor