Apple iOS 10.3 Sürümünü İndirmeye Sundu!

Apple’ın mobil işletim sistemi olan iOS 10’un merakla beklenen yeni sürümü iOS 10.3 sonunda çıktı. İşte iOS 10.3 ve beraberinde getirdikleri.

Apple iOS 10.3 Sürümünü İndirmeye Sundu!
Apple iOS 10.3 Sürümünü İndirmeye Sundu!

Teknoloji devi Apple’ın stabilliği ve kolaylığıyla ön plana çıkan mobil işletim sistemi iOS 10 sürekli olarak yeni özelliklerle yenilenmeye devam ediyor. Apple’ın kısa bir süre önce beta programına aldığı iOS 10.3’ün final sürümü bugün çıktı. Apple iOS 10.3 ile birlikte Apple Watch’un işletim sistemi olan watchOS’i, Mac bilgisayarlarında kullandığı macOS’i ve Apple TV’lerde kullandığı tvOS’i güncelledi.

Apple’ın iOS 10.3 güncellemesi yaklaşık olarak 655 MB’lık bir boyutta. Diğer iOS güncellemelerine göre daha az yeni özellik sunan iOS 10.3 sürümünün en önemli özelliği ise Apple’ın iOS dosya sistemini değiştirmesi olarak karşımıza çıkıyor.

iOS 10.3 güncellemesiyle birlikte kullanıcılar iPhone’umu bu özelliğini kullanarak Apple’ın tamamen kablosuz kulaklığı olan AirPods’larını bulabilecek. Bunun yanında iOS 10.3 ile birlikte kullanıcılar dijital asistan Siri ile birlikte araç çağırabilecek ve ödeme yapabilecek. iOS 10.3 ile birlikte gelen diğer özellikler ise;

  •  iPhone’umu Bul, AirPods’unuzun nerede olduğunu veya bilinen son yerini görmenizi sağlıyor ve AirPods’unuzun tekini veya ikisini birden bulmanıza yardımcı olmak için bir ses çalıyor.
  •  CarPlay, durum çubuğunda son kullanılan uygulamalara hızlı erişim sağlayan kısayollar sunuyor;
  •  Apple Music ise yeni bir Şimdi Çalınıyor ekranına sahip
  •  iTunes filmlerinizi tek bir kez kiralayarak tüm aygıtlarınızda izleyebilirsiniz
  •  Harita uygulamasında görüntülenen geçerli sıcaklık üzerinde 3D Touch’ı kullanarak saatlik hava durumu tahminini öğrenebilirsiniz
  • Takvim, istenmeyen davetleri silme ve istenmeyen ileti olarak bildirme olanağı sunuyor

Apple’ın akıllı saati Apple Watch almış olduğu WatchOS 3.2 ile birlikte;

- Siri şimdi antrenman başlatmak, mesaj göndermek, ödeme yapmak, araç çağırmak ve daha fazlası için App Store’daki uygulamalarla birlikte çalışıyor.

- Sinema Modu ayarı sessiz modunu açıyor ve bileğinizi kaldırsanız bile, siz dokunmadığınız sürece ekranın aydınlanmasını önlüyor.

- Karalama şimdi Fransızca, İspanyolca ve İtalyanca dil desteğiyle sunuluyor.

- Müzik çalma listesi eşzamanlama ilerleme durumu artık iPhone’daki Apple Watch uygulamasında gösteriliyor.

gibi özellikler artık Apple Watch kullanıcıları tarafından kullanabilecek.

Uygulamalarla birlikte yenilenen yeni Apple TV’ye gelen tvOS 10.2 güncellemesi;

- Uzun listede kaydırma: Hızla ileriye veya geriye gitmek için, parmağınızı uzaktan kumandanızın en sağ kenarında kaydırarak uzun listelerde daha hızlı bir şekilde gezinin.

- Buluttaki Kiralıklar: Kiraladığınız iTunes filmlerini tüm aygıtlarınızda izleyin. Örneğin, iPhone’unuzda kiraladığınız bir filmi Apple TV’nizde izleyebilirsiniz.

- Kolaylaştırılmış iOS aygıtı eşleştirme: iOS aygıtınızı AirPlay veya Remote uygulaması için bir kez eşleştirdiyseniz, aynı işlemi bir daha yapmanıza gerek yok.

- Genel performans ve stabilite geliştirmeleri.

- iOS için güncellenmiş Apple TV Remote uygulaması: Şimdi iPad sürümüyle birlikte geliyor. Remote uygulamasında şarkı sözlerini ve çalma listelerini görmenin yanı sıra filmlerin bölümlerini, ses parçalarını ve alt yazıları seçme olanağına sahip olacaksınız.

Son olarak Apple’ın Mac bilgisayarları için çıkan macOS 10.12.4 güncellemesi;

macOS 10.12.4, Mac’inizin stabilitesini, uyumluluğunu ve güvenliğini artıran özelliklerle geliyor. Hava karardıktan sonra ekranınızdaki renkleri otomatik olarak renk spektrumunun sıcak ucundaki renklerle değiştiren Night Shift özelliğini sunuyor

Kullanıcıların cihazlarını güncellemeden önce yedeklemeleri tavsiye ediliyor.

ios apple ios 10.3 iphone ipad macbook mac macos tvos apple tv apple watch watch os
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor