Apple Watch Ürününde OLED Ekranın Yerini Micro-LED Ekranlar Alacak

Apple 2018 yılı itibariyle Apple Watch modellerinde OLED ekranlardan tamamen vazgeçerken kendi üretimi olan micro LED ekran teknolojisini kullanmaya başlayacak.

Apple Watch Ürününde OLED Ekranın Yerini Micro-LED Ekranlar Alacak
Apple Watch Ürününde OLED Ekranın Yerini Micro-LED Ekranlar Alacak Ahmet Faik YILMAZ

Apple'ın akıllı saat modellerinde gelecek yıl devrim gibi değişim gözlenmesi bekleniyor. Bir süredir Samsung'un tedarik ettiği OLED ekranları Apple Watch ürünlerinde kullanan firma, 2018 yılından itibaren kendi geliştirdiği micro LED ekran teknolojisini akıllı saatlerinde kullanmaya başlayacak.

Firmanın micro LED ekranlar ile ilgili yaptığı çalışmalar daha önce ortaya çıkmıştı. Aynı zamanda firmanın micro LED üretimi yapan LuxVue firmasını 2014 yılında satın almış olması bu bilgileri de doğrular nitelikte. Bununla birlikte Nikkei kaynaklı yeni raporlar doğrultusunda Apple'ın Tavyan merkezli bir fabrikasında micro LED üretim geliştirmelerine başlandığı iddia edildi.

Bugün için OLED ekranları Apple'a tedarik eden firma olan Samsung'un micro LED ekran teknolojisini kullanmaya başlayacak olan Apple ile birlikte pazarda büyük kayıp yaşayacağı kesin.

2018 yılında Apple Watch modellerinde kullanılması beklenen micro-LED ekran teknolojisinin iPhone modellerine gelmesi ise 2020 yılından önce olmayacak gibi duruyor.

micro LED ekran teknolojisinin OLED ekranlara nazaran daha ince, daha hafif, renk kontrası konusunda üstün özellikte olacağı belirtiliyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor