Apple'dan iPhone Kullanıcılarına CIA Uyarısı!

Wikileaks tarafından sızdırılan belgelerde hemen hemen tüm akıllı ürünleri etkileyebilen ve kişisel veri gizliliğine aykırı bilgi toplayabilen bazı açıkların CIA tarafından kullanıldığı belirtilmişti. Apple'ın iOS işletim sistemini kullanan cihazlarının da bu açıktan etkilendiğinin belirtilmesi üzerine Apple, kullanıcılarını uyardı.

Apple'dan iPhone Kullanıcılarına CIA Uyarısı!
Apple'dan iPhone Kullanıcılarına CIA Uyarısı! Ahmet Faik YILMAZ

Wikileaks'ın yayınladığı bazı belgeler dünyanın bir numaralı gündemi olmayı başardı. Akıllı televizyonlar, akıllı araçlar derken akıllı telefonların da CIA tarafından kullanıldığının belirtildiği belgeler, dünya genelinde milyonlarca kullanıcıda tedirginlik yarattı.

Yayınlanan belgelerde Apple'ın iPad ve iPhone cihazlarında kendi çıkarları uğruna açık bulabilmek için CIA'in bir ekip kurduğu, kurulan ekibin bulduğu açıklar sayesinde milyonlarca cihaza giriş yapabildiği ortaya çıktı. Bugün için milyonlarca iPhone kullanıcısı bulunan Apple'dan kullanıcılarını rahatlatacak açıklama nihayet geldi.

Apple kanadından yapılan açıklamada belgelerde yayınlanan açıkların zaten birçoğunun belgeler ortaya çıkmadan kapatıldığı belirtildi. Apple'ın açıklamasındaki "birçoğu" terimi kullanıcıların kafasında soru işareti bırakmaya yetti. Öyleki henüz kapatılmayan açıkların ne şekilde cihazları etkilediği sorusu hala cevap bulabilmiş değil. Apple, bu durumu düşünerek şuan için kapatılmayan açıkların incelendiğini ve bu açıkların da kısa süre içerisinde kapatılacağının sözünü kullanıcılarına verdi.

Apple, iOS işletim sistemi bulunan cihaz kullanıcılarının iOS güncellemelerini takip etmeleri gerektiğini belirtirken sık sık güvenlik güncellemeleriyle bu açıkların kapatılacağını belirtti.

apple ios açık iphone cia wikileaks belgeleri
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor