Apple'dan MacBook'lar İçin Çok Önemli Patent!

Teknoloji devi Apple sürekli olarak yeni patentler alıyor ve bu yeni patentlerini yeni ürünlerinde kullanıyor. Apple'ın yeni MacBook Pro modeli çok sevilirken Apple'ın yeni MacBook patenti ise hayranlık uyandırıyor!

Apple'dan MacBook'lar İçin Çok Önemli Patent!
Apple'dan MacBook'lar İçin Çok Önemli Patent!

Apple bilindiği gibi sürekli olarak yeni patentler alıyor. Kimi zaman sadece fikirlerini korumak adına aldığı bu patenlerin yanına bazen de ürünlerinde kullanmak adına yeni patentler alıyor. Apple'ın yeni patenti ABD Marka Patent Ofisi'nin yayınlamış olduğu belgede ortaya çıktı. Ortaya çıkan Apple patentine göre Apple, "Elektronik Aksesuar Cihazı" ile bir tür ince bir donanım, geniş bir ekran, fiziksel bir klavye, grafik işleme birimi, USB girişleri gibi gelenekselleşmiş dizüstü bilgisayar donanımları bulunacak. Ancak bu yeni cihazın kendi bünyesinde bir merkezi işlem ünitesi bulunmayacak. Apple'ın iPhone ya da iPad cihazı yerleştirildiği bu yuva ile birlikte birer merkezi işleme ünitesine dönüşecekler ve yapı bütün olarak bir dizüstü bilgisayara dönüşecek.

Apple'ın bu yeni patenti aslıda estetik olarak yeni MacBook'lara çok benziyor. Aksesuar pek çok yapıya dönüşebilirken, başvuruda dizüstü bilgisayar formlarıyla sınırlı kalındığı görülüyor. Apple bu yeni tasarımla birlikte iPad ve iPhone modellerini birer MacBook bilgisayara dönüştürebilecek. Apple'ın bir diğer tasarım patentinde ise bir iPhone klavyenin alt kısmına yerleştiriliyor ve kullanıcılar tarafından touchpad olarak kullanılabiliyor. iPhone'un bilindiği gibi Force Touch ve haptic feedback özelliklerine de sahip olduğu düşünülürse Apple'ın bu tasarımının gayet mantıklı bir fikir olduğu görülüyor. Rastlantı mıdır bilinmez ancak Apple'ın kısa bir süre önce yenilediği yeni MacBook Pro modellerinde kullandığı TouchPad'in büyüklüğü Apple'ın iPhone 7 Plus'ıyla aynı boyutta. Apple'ın geçtiğimiz günlerde tanıttığı yeni iPad modeliyse yeni bir üründe kullanılabilme ihtimaline sahip.

Son olarak Apple'ın bu patentleri almış olmadı kesinlikle böyle bir ürünle kullanıcıların karşısına çıkacağı anlamına gelmiyor. Apple'ın bu patenleri alması kendi ürünlerini korumak adına da yapılmış olabilir.  

apple iphone ipad macbook macbook pro
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor