Apple'dan Türk Hacker Grubunun iCloud Hack İddialarına Yanıt!

Türk hacker grubu olarak bilinen Turkish Crime Family, Apple'ın iCloud sistemlerine sızdıklarını ve milyonlarca hesabın erişimini sağladıklarını açıklamasının ardından Apple tarafından bu iddialara yanıt geldi.

Apple'dan Türk Hacker Grubunun iCloud Hack İddialarına Yanıt!
Apple'dan Türk Hacker Grubunun iCloud Hack İddialarına Yanıt! Ahmet Faik YILMAZ

Turkish Crime Family adıyla bilinen Türk hacker grubu, geçtiğimiz günlerde Apple'ın iCloud sistemine sızdıklarını ve bu sistem üzerinde bulunan 600 milyondan fazla hesabın bilgilerinin ellerinde olduğunu açıkladı. Teknoloji devi Apple'ı bu bilgiler eşliğinde tehdit eden grup, firmadan 75000 dolarlık Bitcoin veya 100.000 dolarlık iTunes hediye kartının kendilerine verilmediği takdirde ellerinde bulunan iCloud hesabına bağlı tüm cihazların içeriklerini sileceğini belirtmişti.

Turkish Crime Family, olayı daha da ileri götürerek iCloud sistemine sızdıklarını kanıtlar nitelikte olan videoyu YouTube üzerinde yayınlamış fakat Apple bu videoyu kısa sürede ünlü paylaşım sitesinden kaldırtmıştı. iCloud hack olayının tüm dünyada hızlı bir şekilde yayılmasından sonra Apple bir açıklama yapmak durumunda kaldı.

Firma yaptığı açıklamada iCloud sistemlerinde herhangi bir açık bulunmadığını, hackerlarda bulunan hesap ve şifrelerin üçüncü parti sitelerden alınmış olabileceği belirtilirken, durum hakkında güvenlik güçleri ile birlikte hareket ettiklerinin altını çizdi. Kullanıcılarını da tekrardan uyaran Apple, hack olayı ile karşılaşmamak için iki aşamalı güvenlik sisteminin kullanıcılar tarafından aktif edilmesi gerektiğini belirtti.

Teknoloji devi Apple'ın yaptığı açıklamaya göre Turkish Crime Family, iCloud hesap ve şifrelerini sistem üzerinden değil, kullanıcıların iCloud üzerinde bulunan mail ve şifrelerin diğer üçüncü parti sitelerde de aynı şekilde kullanılması dolayısıyla ele geçirmiş olabileceklerini belirtti.

Kullanıcı gizliliği ve güvenliği için bu tür olaylarla karşılaşmamak adına LastPass veya 1Password gibi her siteye özel farklı şifre üretip bu şifreleri hafızasında tutan uygulamaların kullanılmasını tavsiye ediyoruz.

apple Turkish Crime Family iCloud hack iCloud hesap ve şifreleri
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor