Apple’dan Yapay Zeka İçin İlk Adım

Apple, yapay zeka konusunda yapacağı geliştirmeleri açıklayacağı bir internet sitesi açtı.

Apple’dan Yapay Zeka İçin İlk Adım
Apple’dan Yapay Zeka İçin İlk Adım

Kendine özgü yapay zeka yazılımları geliştirmek isteyen Google ve Facebook’tan sonra Apple’da, kendine özgü yapay zeka yazılımları geliştirmek istiyor. Bunun için girişimlere başlayan Apple, bazı şirketler satın aldı. Öğrenebilen makinelerin gün yüzüne çıkarılabilmesi için yazılımlar robotik teknolojilerle bir araya getiriliyor.

Şuanda dünyada ki en değerli şirket olan Apple, yapay zekaya yapmış olduğu yatırımları da her geçen gün arttırıyor. Geleceğin nasıl bir nasıl şekil alacağı konusunda çözüm üretmek isteyen bilim insanları yapay zeka projelerine oldukça çok önem veriyor. Çığır açacak bir teknoloji olan yapay zekaya insanların alışması amaçlanıyor.

Henüz paylaşılan detaylarda pek ilerleme kaydedilmemiş gibi gözükse de gün geçtikçe bu teknolojinin gelişeceği ön görülüyor. Apple Machine Learning Journal Apple’ın yeni açmış olduğu bir kuruluş.  Bu kuruluş şirketin bilimsel bulgu ve makine üzerine çalışmalarını her yeni bir detay gün yüzüne çıktıkça açıklıyor.

Bu zamana kadar bu konuda herhangi bir açıklamada bulunmamış olan Apple, böylelikle insanları şaşırtmaya devam ediyor. Her yapmış olduğu yeniliği sürekli açıklayan Apple, yapay zeka konusunda ise daha temkinli davranıyor.

Daha önce yazılmış olan bir makaleyi daha sade bir dille yeniden yayınlayan Apple, bu makaleye göre dijital ortamdaki yüzleri ve diğer nesneleri tanıyabilen dijital bir sinir ağının buluşunu gerçekleştirdi.

Yapılan yorumlara göre ise Apple, yapay zeka konusunda Google ve Amazon’un gerisinde olduğu ön görüşü hakim.
 

apple yapay zeka amazon facebook google
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor