Apple'ın Türkiye Garanti Şartları Değişti!

Teknoloji devi Apple, Türkiye kullanıcılarını üzecek bir karara imza attı. Apple'ın Türkiye ile verdiği son karara göre artık Apple'ın uluslararası garantisi artık Türkiye'de geçerli olmayacak!

Apple'ın Türkiye Garanti Şartları Değişti!
Apple'ın Türkiye Garanti Şartları Değişti!

Amerikalı teknoloji şirketi Apple'ın kısa bir süre önce uluslararası garanti kapsamından Türkiye'yi kaldıracağı iddia edilmişti. Bilindiği gibi Apple ürünleri bir yıl ücretsiz uluslararası garanti ile geliyor. Yani Apple ürünlerini alan kullanıcılar dünyanın neresine giderlerse gitsin cihazlarını Apple servislerinde ücretsiz olarak tamir edip değiştirebiliyordu. 

Ancak Apple'ın son almış olduğu karara göre yurt dışından Apple ürünü alan kullanıcılar ürünlerini Türkiye'de değiştiremeyecek. Konuyla ilgili olarak Apple Türkiye kullanıcılarına bir açıklama yapmadı. Bunun doğruluğunu öğrenmek isteyen kullanıcılar Apple Türkiye'yi aradılar ve o kötü haberle karşılaştılar. 

Apple Türkiye Çalışanları Açıkladı!

Konuyla ilgili gelen sorulara "Konuyla ilgili net bir bilgilerinin olmadığını ancak Apple'ın uluslararası garantisinin artık Türkye'de kullanılmayacağını ve detaytlı açıklamanın Apple tarafından ilerleyen günlerde yapılacağını" belirten Apple Türkiye çalışanları bu uygulamanın neden alındığına dair herhangi bir açıklama yapmadı. 

Garanti Şartları Değşti!

Apple'ın uluslararası garanti kapsamında Türkiye'yi kaldırmasının nedeni Apple tarafından yapılacak olan açıklamada açıklanması beklenirken pek çok kişiye göre artan fiyat farkında dolayı kullanıcıların Apple ürünlerini Türkiye'den almaları için böyle bir uygulamaya geçildiği yönünde. Son olarak Apple ürünlerini Türkiye'den alan ancak ürünlerini yurtdışında herhangi bir ülkede servise veren ya da değiştiren kullanıcılar ürünlerinin Türkiye garantisi devam etmesi için ürünlerini BTK'ya kayıt ettirmeleri zorunluluğunu getiriyor. 

Bakalım Apple bu konuyla ilgili olarak ilerleyen günlerde nasıl bir açıklama yapacak? 

apple apple türkiye ipad iphone apple garanti uluslararası garanti
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor