Apple'ın Yeni iPad Mini Modeli Üretimi ve Desteği Durduruluyor

Teknoloji devi Apple'ın yaklaşık olarak 4 yıldır güncellemediği iPad Mini tablet modellerinin üretimden de kaldırılacağı ve artık destek almayacağı ortaya çıktı.

Apple'ın Yeni iPad Mini Modeli Üretimi ve Desteği Durduruluyor
Apple'ın Yeni iPad Mini Modeli Üretimi ve Desteği Durduruluyor Ahmet Faik YILMAZ

Apple'dan yeni iPad Mini model tablet bekleyenler için üzücü bir haber geliyor. Artık iPad Mini modellerine yazılım güncelleme desteği verilmeyeceği gibi bu modelin üretimi de tamamen rafa kalkacak.

iPad Mini modeline ait yeni bir versiyon artık üretilmeyecek. Apple'ın 2012 yılında ilk piyasaya çıkardığı dönem tablet ile akıllı telefon arasında kullanışlı bir ürün olarak nitelendirdiği iPad Mini modeli, gelişen teknoloji ile birlikte akıllı telefonların ekranlarının boyutunun artması sonrası yerini bu telefonlara bırakıyor. Artık iPad Mini türünde bir tablete gereksinim olmadığını düşünen Apple, piyasada satışta bulunan modellerin haricinde yeni bir üretim yapmayacak.

Apple'ın iPad Mini modellerini rafa kaldırma planının ardında farklı nedenler de bulunuyor. iPad Pro ürününün geliştirilmiş versiyonu ile Mini arasında belirgin bir donanım farkının artık kapatılamayacağını düşünen firma, iPad Pro için farklı boyutta yeni versiyonlar üretebilir.

iPad Mini modelleri için öncelikli olarak yazılım desteği kesilecek. Daha sonra tablet pazarında son kalan iPad Mini modellerinin de tüketilmesi ile birlikte bu ürüne son nokta konulacak. Durum bu iken iPad Mini satın almayı düşünen kullanıcıların da farklı modellere yöneleceğinden şüphe yok.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor