Bilgi Üniversitesi öğrencileri için şehirde yaşam klavuzu…

İstanbul’da kiralık daire arayanlar bu yazımız tamda sizin için. İstanbul’da kiralık daireleri cazip fiyatlara bulabilmeniz mümkün.

Bilgi Üniversitesi öğrencileri için şehirde yaşam klavuzu…
Bilgi Üniversitesi öğrencileri için şehirde yaşam klavuzu… Tugrul Demir

 

 

İstanbul’da kiralık daire arayanlar bu yazımız tamda sizin için. İstanbul’da kiralık daireleri cazip fiyatlara bulabilmeniz mümkün.

 

Kültür ve sanat şehri İstanbul her yıl, bu yıl da olduğu gibi, geleceğin mimarı gençlere kucak açıyor. Birçok öğrencinin başarısına ortaklık eden İstanbul artık bir öğrenci şehri olarak da anılmakta. Her gün eğitim seviyesinin geliştiği, genç zihinlerin kendini ifade etme şansını yakaladığı İstanbul, çoğalmaya devam ediyor. Yurdu terkeden öğrenciler, bu noktada yeni bir şehirde yaşama kaygısı yaşıyorlar. İstanbul kiralık daire cennetinde doğru yaşam alanını bulmayı hedefleyen öğrenciler, hayatlarının en güzel dönemi olan üniversite çağında, kendi evlerinde hissetmek istiyorlar. Gerek öğrenciler, gerekse aileleri heyecanlı ve tereddütlü oldukları bu konuda kapsamlı bilgiye ihtiyaç duyuyorlar. Peki İstanbul öğrenciler açısından nasıl bir yer?

İstanbul’da öğrenci olmak…

İstanbul'da öğrenci olmak bir çok gencin hayali olduğu gibi aynı zaman inkar edilemez bir ayrıcalık. Hayata atılan bu adım tedirginliklerle başlar. Yeni bir şehir, farklı kültürler, yeni yüzler... Bir zaman sonra farkedilir ki, bu tatlı telaşlar yerini, şehrin büyülü keşfine ve macera dolu bir yolculuğa bırakacak. Bilgi Üniversitesi’nin eşsiz güzellikteki kampüslerinden başlayan bir macera. Santral kampüsünün tarih kokan Haliç'i, Dolapdere kampüsünden özgürlüğün zirvesine uzanan Taksim, Kuştepe kampüsünün ayaklarında ki trend ve popüler yaşamın hakim olduğu Nişantaşı ve Kozyatağı kampüsünün derin mavilere açılan sahili, anadolu aşkına Bağdat caddesi… İnsanın, yer yer antik bir yolculuk ile çoğalacağı, yer yer deniz havası ile huzur bulacağı, öğrencilik hayatında güzel hatıralar bırakacak bir evren burası! Kısa sürede benimsenen bu şehir, bugün milyonların akın ettiği bambaşka bir dünya haline geldi ve birçok ülkeye adını duyurdu. Güzide şehir İstanbul, Bilgi Üniversitesi yakını kiralık daireler ile öğrencileri bu büyülü atmosferin merkezine taşımayı başarıyor.

 

İstanbul’da sosyal olanaklar
Faaliyet konusunda bir çok seçenek barındıran şehir, öğrencilerin üzerinden sınav stresini kaldırmak için birebir. Avrupa yakasında Tarihi Yarımada’da bulunan görkemli surlar, Kabataş Dolmabahçe Saray’ından başlayıp, Topkapı Sarayı’na uzanan kültürel gezintiler, turistik bölge olarak anılan Beyazıt'ta mistik havaya sahip olan Kapalıçarşı ve daha bir çoğu... Anadolu yakasında ise Cadde Bostan sahilinde keyifli yürüyüş, Kadıköy'de büyüleneceğiniz tiyatrolar, Üsküdar'da kendine hayran bırakan Kız Kulesi... Kısacası İstanbul, gezmekle bitmiyor ve doyurucu güzellikler sunuyor.


Bilgi Üniversitesi yakını kiralık daire seçenekleri
İstanbul kiralık daire açısından sosyal olanakları ve ulaşımı gelişmiş bir kent. Bilgi Üniversitesi yakını kiralık daireler ise geniş bir yelpazeyle size birçok alternatif sunuyor. İstanbul'da yaklaşık olarak 2 milyon kişi yüksek öğrenim görüyor.  Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde öğrenim görüyorsanız size en yakın durak Beyoğlu ve Şişli. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre Beyoğlu’nda 100 metrekarelik kiralık daire fiyatları minimum 2.230 TL’den başlıyor. Şişli’de ortalama kira tutarı ise 2.234. Hem Bilgi Üniversitesi yakınında kiralık daire arıyor hem de uygun olsun istiyorsanız; rotanızı Şişli’nin Feriköy mahallesine çevirmenizi tavsiye ederiz. Feriköy kiralık daire fiyatları 1.407 TL’den başlıyor.

Bilgi Üniversitesi ana kampüsünde öğrenim görüyorsanız, üniversiteye de ev sahipliği yapan Eyüp’ten daire kiralayabilirsiniz. Eyüp kiralık daire fiyatlarının ortalaması 1.989 TL civarında.  

 

Dikkat: Kiralık daire tercihi yaparken…

Ev tercihi yapacağınız bu aşamada dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlar, ulaşım noktalarına olan uzaklık, çevre sakinlerin demografik yapısı, güven temin etmesi, konfor ve kalite. İstanbul kiralık daire hazinesini incelerken bu unsurları göz önünde bulundurmakta fayda var. Unutmamak gerekir ki öğrencilik hayatını etkileyen en önemli husus yaşanılan çevre… 

                                                             

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor