BTK'dan Scope Açıklaması!

Ülkemizde son günlerde internet siteleri ve servisleri hakkında sürekli olarak yeni gelişmeler yaşanıyor. Son olarak BTK Periscope'un yeni adı hakkında açıklama yaptı!

BTK'dan Scope Açıklaması!
BTK'dan Scope Açıklaması!

Son olarak Booking.com hakkında önemli açıklamalarda bulunan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) mahkeme kararının ardından ünlü mikro blog sitesi olan Twitter'ın global pazarda Periscope olarak anılan canlı yayın uygulamasının Türkiye'de adını "Scope" olarak değiştirdiğini bununla birlikte erişim engelleme kararına konu olan  @periscopeco adında Twitter hesabının Türkiye'de kullanıcıların erişimine engellendiğini açıkladı.

BTK ayrıca dünyaca ünlü yeni nesil sosyal medya aracı Periscope'un kapatılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada "Twitter" markasına ait olan "periscope.tv" isimli internet sitesine ve @periscopeco adında Twitter sayfasının marka tecavüzü yaptığı gerekçesiyle İstanbul 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi tarafından ihtiyati tedbir kapsamı altında erişimine engel kararı verilmiş olup uygulanmak adına 31 Mart 2017 tarihinde Erişim Sağlayıcıları Birliğine gönderilmiş" denildi.

scope-engellendi

Twitter'ın sahip olduğu Periscope'un Türkiye'de adını Scope olarak güncellemesinin ardından BTK “Bu kararların konuları, kapsamı, yetkili merciler, karar verilme ve uygulanma şekli ve süresi gibi hususlar ilgili mevzuatta yer almaktadır. Bu kapsamda 'periscope.tv' alan adı ve @periscopeco Twitter hesabı için ilgili mahkeme tarafından verilen erişim engelleme kararının ardından Twitter şirketi, globalde 'Periscope' olarak yer alan uygulamanın adını Türkiye’de 'Scope' olarak değiştirmiştir. Uygulamanın web sitesinin alan adını ise 'pscp.tv' yapmıştır. Ayrıca, erişim engelleme kararına konu @periscopeco Twitter hesabı Türkiye'de erişime kapatılmıştır.” açıklamasını yaptı. 

periscope scope twitter btk
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor