Bu Elma Kesildiği Zaman Kahverengileşmiyor

Elmanın içinin kahverengileşmesine sebep olan kimyasalın üretimini kontrol etmekte bulunan genler alınıp uzun bir zaman bozulmaması sağlanmakta.

Bu Elma Kesildiği Zaman Kahverengileşmiyor
Bu Elma Kesildiği Zaman Kahverengileşmiyor

Elmanın içinin kahverengileşmesine sebep olan kimyasalın üretimini kontrol etmekte bulunan genler alınıp uzun bir zaman bozulmaması sağlanmakta. Lakin, bazıları  ise GDO'lu bir durumda  olduğu sebebiyle bu ürüne karşı çıkmaktalar.

Okanagan Specialty Fruits isimli şirketinin başkanı olan Neal Carter, Arctic Apple şeklinde isimlendirilen yeni ürünün elma tüketilmesini çoğaltmak ve atılmış olan elma sayısını azaltmak amacıyla tasarlandığını söylemekte. 

Arctic Apple şeklinde isimlendirilmiş olan ürünün Kasım ayının başlarında Amerika'nın tamamında 400  tane süper markete dağıtılacak olduğunu açıklayan Carter, bu sene elde edilmiş olan 90 kilogramlık elmanın, yaklaşık olarak 3 ay süresince talebi karşılayacak olduğunun beklentisini taşımakta. Elmalar ise, aynı bebek havuçlarında bulunduğu gibi dilimlenmiş bir şekilde satışa sunulmuş olacaklar. Arctic Apple isimli ürünün raflara çıkacak olan ilk türü ise ' ‘Golden Delicious’' şeklinde isimlendirilmekte. Gelecek sene ise '‘Granny Smiths’' ismine sahip olan varyasyonun piyasaya sürülecek olması planlanmakta.

 

Arctic Apple isimli ürünün ilginç tarafı, renginin kahverengiye hiç bir şekilde dönmüyor olması. Starbucks şeklindeki kuruluşlar hala bunu sağlayabilmek amacı ile antioksidanlar kullanmaktalar. Evlerde de bir miktardaki limon suyunun, kesilmiş durumdaki elma dilimlerinin saatler boyunca taze kalmasını sağlamış olduğu bilinmekte. Bununla beraber Arctic Apple ürünü, genetik bir şekilde işlenip tüketiciye sunulmuş oluyor.

Arctic Apple ürününün tüketici sayfası içerisinde elma renginin kahverengiye dönmemesinin nasıl sağlanmış olduğu da açıklanmakta. RNA'nın girişimi şeklinde isimlendirilen bir teknikle beraber polifenol oksidaz üretilmesini kontrol etmekte olan genler bastırılmış oluyor.

elma kahverengi rna
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor