Bu Görüntüler bilim Dünyasını Çok Heyecanlandırdı

Mars gezegeni üzerindeki çalışmalarını sürdüren Curiosity isimli Keşif Aracı'nın çekmiş olduğu iddia edilen fotoğraflar çok büyük tartışmayı yarattı.

Bu Görüntüler bilim Dünyasını Çok Heyecanlandırdı
Bu Görüntüler bilim Dünyasını Çok Heyecanlandırdı

Mars gezegeni üzerindeki çalışmalarını sürdüren Curiosity isimli Keşif Aracı'nın çekmiş olduğu iddia edilen fotoğraflar çok büyük tartışmayı yarattı. Gitmiş olduğu her bir köşeyi Dünya ile paylaşmakta olan araçtan yansıyan  bu yeni fotoğraflar ise, uzaylıların varlıklarına ilişkin gizemli bilgileri içermiş olduğu yorumlarını yaptırıyor. Fotoğraflardan bir kısmında ''kemiği'' andırmakta olan objelerin görülmüş olması Mars gezegenindeki yaşamı tartışmaya devan edeb bilim insanları tarafından tekrar tartışıldı.

İnsanlık tarihi içerisinde bu zamana kadar yapılmış en köklü Mars görevlerinden bir tanesi olan ve de an itibari ile Mars yüzeyinde yer alan keşif aracı ile yoluna devam etmekte olan Curiosity, Kızıl Gezegen içerisinde çekmiş olduğu çok ilginç fotoğrafları NASA ile paylaşmayı sürdürüyor.

Bilim adamlarını heyecanlandıran görüntülerin arasında en ilginç olanı ise ''kalça kemiği''ni andırmakta olan kemik buluntuları var.. Martian Archaeology (Mars Arkeolojistleri) adlı bir grup tarafından video şeklinde yayımlanmış olan bu görüntülerin dünya dışındaki yaşama ait  olabileceği de iddia edildi

İngiliz Daily Mail  isimli gazetesinin yapmış olduğu bir haberine göre ise, dünya dışındaki yaşam üstüne çalışmaya devam eden grup, bu fotoğrafların hemen sonrasında Kızıl Gezegen ile alakalı çalışmalarını daha da hızlandırdı.

2 metrelik bir boya kadar uzanabilen robotik özel kolları, 2.7 metreye sahip genişliği ve  de 2.1 metrelik bir yüksekliği bulunan Curiosity, daha öncesinde de Mars'tan paylaşmış olduğu bu kareler ile Kızıl Gezegen'in yüzeyinde yer alan ilginç hareketleri gözlerin önüne sermeyi başarmıştı.

mars nasa curiosity
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor