CCleaner Saldırısındaki Asıl Hedef Dev Firmalarmış

Windows işletim sisteminin kullanıcıları arasında fazlasıyla popüler durumdaki CCleaner geçmiş olduğumuz günlerde hackerların bir saldırısına uğramış ve de en azından 2.27 milyon tane kullanıcının bu durumdan etkilenmiş olduğu ortaya çıkmış idi.

CCleaner Saldırısındaki Asıl Hedef Dev Firmalarmış
CCleaner Saldırısındaki Asıl Hedef Dev Firmalarmış

Windows işletim sisteminin kullanıcıları arasında fazlasıyla popüler durumdaki CCleaner geçmiş olduğumuz günlerde hackerların bir  saldırısına uğramış ve de en azından 2.27 milyon tane kullanıcının bu durumdan etkilenmiş olduğu ortaya çıkmış idi. 

Hackerlar CCleaner'in sunucularına sızıp CCleaner 5.33.6162 ile birlikte CCleaner Cloud 1.07.3191 isimli sürümlerinin kurulum dosyaları içerisine adeta zehirle doldurmuştu. Başlangıç aşamasında bunun genel bir saldırı şeklinde olduğu düşünülür iken işin ciddiyeti  ise tamamen anlaşılmış bir  durumda. Yeni  yapılmış olan bir analize bakılırsa CCleaner programında zararlı yazılım saldırısında yer alan hedefin  çok büyük teknoloji firmaları olduğu belirtilmekte.

En azından 20 tane teknoloji firmasının şirket içindeki ağlarına erişmek amacıyla yem gibi kullanılmakta olan CCleaner içinse en son araştırma Cisco ve  de Avast tarafından yapılmış. Hedef alınmış olan diğer şirketlerin arasında Microsoft ile birlikte Google, Samsung, Akamai, VMware,  Sony,  HTC, D-Link, Linksys ve 
 de Cisco gibi adlar öne çıkmakta.

Cisco şirketi, hackerların 700.000 taneden çok makineye zararlı  bir yazılım kurulumunun konusunda başarılı bir durumda olduğunu ve 20 taneden çok makineden ise 2. aşama yükleme almış olduğunu belirtiyor. Bunun da yalnızca 12 ila 16 Eylül tarihlerinin arasında yer alan 4 günlük süreç içerisinde gerçekleştirilmiş olduğuna dikkat çekilmekte..

Saldırının ise hala kim tarafından yapılmış olduğu bilinmiyor fakat kanıtların ise bu olayın endüstriyel bir casusluk ile ilgili kampanyanın parçası olabileceğine doğru işaret etmekte olduğu söyleniyor.

avast ccleaner hacker saldırısı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor