Ccleaner'in Sahibi Değişti

Windows ile birlikte Mac ve de Android işletim sistemleri için en popüler sistem temizleme araçlarından CCleaner artık farklı bir firmanın çatısının altında yolunu sürdürecek.

Ccleaner'in Sahibi Değişti
Ccleaner'in Sahibi Değişti

Windows ile birlikte Mac ve de Android işletim sistemleri için  en popüler sistem temizleme araçlarından CCleaner artık farklı bir firmanın çatısının altında yolunu sürdürecek.

Windows, Mac ve Android için popüler sistem temizleme aracı CCleaner artık başka bir şirketin çatısı altında yoluna devam edecek. Avast Antivirus gibi siber güvenlik yazılımlarının geliştiricisi Avast, CCleaner geliştiricisi Piriform'u bünyesine katmış durumda.

Piriform 'un yeni sahibi Avast oldu

Avast'ın Piriform ne kadarlık bir meblağ karşılığında satın aldığı konusunda detaylar paylaşılmıyor. Öte yandan, tüm Piriform çalışanlarının Avast'a transfer edileceği ve CCleaner markasının bağımsız bir ürün şeklinde çıkmaya devam edeceği açıklandı.

Piriform alımıyla Avast, güvenlik ve performans yazılımları anlamında pazar payını genişletme olanağı elde ederken CCleaner kullanıcılarına ürünlerinin çapraz satışını gerçekleştirebilecek. CCleaner dünya çapında 130 milyon kullanıcıya sahip ve bunların 15 milyonu Android kullanıcısı.

 

Avast ve CCleaner'ın popüler indirme sitelerinde en çok indirilen iki yazılım olduğu ifade edilirken, Piriform'un sağlam teknolojisinin hız ve yüksek performans ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacağının altı çiziliyor.

Avast'ın geçtiğimiz yıl rakibi AVG'yi 1.3 milyon dolar karşılığında satın aldığını ve böylece 400 milyon yeni kullanıcıya kavuştuğunu da hatırlatalım.

ccleaner mac windows
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor