Çin’e VPN Engeli

Çin hükümeti, ülkede VPN’lere engelleyeceği haberi gündeme düştü.

Çin’e VPN Engeli
Çin’e VPN Engeli

Bloomberg’de yayınlanan bir habere göre, 1 Şubat 2018 tarihinden itibaren devlete ait telekomünikasyon şirketlerinde sanal özel ağ(VPN – Virtual Private Network) erişimlerini yasaklanacak. 2017 yılının başlarında Çin Endüstri ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı izinsiz internet erişimlerini mümkün kılan VPN’lerin hükümetten izin alması gerektiğini açıklamış olması haberi doğrular nitelikte.

Habere göre ise Çin’de internet kullanımının her geçen gün arttığı ve “Great Firewall” adı verilen engellenmiş internet sitelerine erişim için VPN kullanımının da bu bağlamda artış gösterdiği belirtiliyor. Çin’de Facebook, Twitter ve birkaç haber sitesi hali hazırda yasaklanmış durumda. Birçok yabancı şirket ise verilerini koruma altına almak için VPN servislerini kullanımına devam ediyor olması, yabancı şirketlerin tutumunun nasıl olacağı da merak konusu.

Çinli parti Baidu’da eskiden iletişimin başında olan bir isim olan Kaiser Kuo ise Facebook’da bir gönderi paylaşarak, “Çin’de VPN kullanan az ama cesur bir kesim bulunuyor. Bu kesim kesinlikle yasağa uymayacaktır. Veri güvenliği alanında da VPN servisleri kullanılıyor olması kararın risklerini de ortaya çıkarır niteklikte. Güvenlik ve stabilite ile söylenenler kadar ilgili bir hükümet var ise VPN’i serbest bırakmalıdırlar. Bu karar karanlık günlerin haberi de olabilir. Bekleyip görmek gerekir. Ancak bu hatadan dönüşmelidir.” İfadeleri ile alınan kararı yorumladı.

çin vpn baidu yasak internet yasağı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor