Çizilmeleri İyileştirebilen Akıllı Telefon Ekranı Geliyor

Akıllı telefonlarda en çok aranan özelliklerin başında dayanıklılık gelmekte. Bunun yanında kolay çizilebilen yapıya sahip olan ürünler piyasaya eksi bir değerle giriş yapıyor. Bu durumu değiştirmek isteyen üreticiler ekran teknolojisinde yeni bir üretim gerçekleştirdi.

Çizilmeleri İyileştirebilen Akıllı Telefon Ekranı Geliyor
Çizilmeleri İyileştirebilen Akıllı Telefon Ekranı Geliyor Ahmet Faik YILMAZ

Akıllı telefon veya cihazların ekranları çizilmelere karşı birçok tedbir alınarak korunmaya çalışılıyor. Ekran jelatini, çizilmez ekran koruyucular derken Kaliforniya Üniversitesi bilim adamlarınca yeni bir teknoloji üretildi.

Bilim adamlarının ürettiği yeni ekran projesi ile birlikte çizilen veya deformasyona uğrayan ekranlar artık kendi kendini iyileştirebilecekler. Akıllı telefon ekranlarında yer alacak olan malzeme sayesinde ekranlar çizilmelere karşı dayanıksız olsa bile kendisini yenileme konusunda oldukça üstün olacaklar.

Üretim aşamalarında malzeme üzerinde bir çok test gerçekleştirilmiş. Çok ilgi çekici sonuçların alındığı belirtilen yeni malzemenin en kötü deformasyonda bile kolayca kendini yenileyebilen bir yapıya sahip olduğu belirtiliyor. Kendi boyutunun 50 katına kadar esneme özelliği olduğu bildirilen bu malzeme bu yapısı itibariyle çizilme veya kırılma durumlarında iyonlar veya moleküller birbirini çekerek ilgili malzemeyi iyileştirebilme özelliğini kazanmışlar.

Bilim adamlarının bulduğu bu yeni malzemenin 2020 yılından itibaren akıllı telefonlar ve cihazlarda yer edinebileceği belirtilirken çalışmalar ve test sürecinin devam ettiği belirtildi.

kendini iyileştirebilen malzeme

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor