Damatlık Tasarımı Nasıl Olmalıdır

Damatlık Tasarımı Nasıl Olmalıdır
Damatlık Tasarımı Nasıl Olmalıdır Tugrul Demir

 

Düğünler, hem gelin hem de damatlar için en özel günlerin başında gelir. Bugünün anlam ve önemine uygun gelinlik ve damatlık şeklinde iki özel kıyafet bulunur. Her en kadar kadınlar gelinlikleri ile prenses gibi gözükmek damatlıklar için de o kıyafet bir takım elbiseden çok daha fazlasıdır. Bu sebeple ürünler arasından seçim yaparken, sadece bir takım elbise olarak değil en özel günün en özel kıyafeti olarak düşünülmelidir.

Gelinler için gelinlik çeşitliliği oldukça fazlayken damatlar için durum pek de bu şekilde değildir. Ancak yine de kedinize en uygun damatlığı kolaylıkla bulabilir e gece boyu gözlerin üzerinizde olmasını sağlayabilirsiniz. Damatlık için hazır dikim modeller kullanabileceğiniz gibi bespoke tailor(özel dikim yapan terzi) tercih ederek her detayıyla kendinize özel bir ürün ile gecenin yıldızları arasında olabilirsiniz. Damatlık seçiminde temel olarak dikkat edilmesi gereken nokta elbette ki kişilerin vücut ölçüleridir. Damatlık seçiminde özel dikim mi yoksa hazır mı tercih edileceğine karar verilerek işe başlanır. Sonrasında modele karar verilmeli ve uygun kumaşlar ile çalışmaya devam edebilirsiniz. Düğüne kalan sürenin az olması veya kişilerin vücutlarına uygun modeli bulmaları halinde seçilen hazır giyim damatlıklar ile de gecenin en şık kişilerinde ilk sırada gelebilirsiniz. Vücut ölçülerine birebir uygun olan damatlıklar tercih ederek gece boyu hem şık hem de rahat hareket edebilirsiniz. Gelinlik ve damatlık seçiminde damatlık tasarımlarının seçimine yön veren detaylardan bir de düğün konseptidir. Kumsal, kır, salon gibi daha pek çok düğün konsepti yapılır. Bu alanlara uygun modeller kullanılabilir. Fazla kilolarınız varsa açık renkli damatlıklardan ziyade koyu tercih edilmelidir. Açık renkli ürünler fazla kiloları ortaya çıkaracağı için koyu renkli modeller daha şık duracaktır. Aynı zamanda kruvaze, göbek bölgesinde kuşak olan modeller fazla kiloları gizlemek için de önemli bir detaydır.

Bespoke Tailor ile şıklığınıza şıklık katın

Özel dikim kıyafetler tamamen kişilere özel olduğu için gerek duruşuyla gerek dikim kalitesiyle dikkat çeker. Düğün tarihine uzun bir süre varsa bespoke tailor tercih ederek en özel gününüzü kendinize en uygun kıyafet ile taçlandırabilirsiniz. Geniş omuzlu, uzun boylu veya fazla kilolu olan kişiler hazır dikim takım elbise bulmakta zorluk çekebilir. Bu gibi durumlarda özen dikim damatlıklar tercih edilerek, vücudun anatomik yapısına uygun bir damatlık giyebilirsiniz. Vücut ölçüleri orantılı olan bireylerin, slim fit veya düğün konseptine uygun açık renkli damatlıklar diktirebilirler. Kaliteli kumaşlardan tasarlanan birbirinden farklı damatlıklar arasından seçim yapılmalı ve uygun aksesuarlar ile de tamamlanarak bir görünüm elde edilmelidir.

 

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor