Dev Gazete İle Facebook Anlaşma Yapacak

Facebook şirketi, dünya üzerindeki en önemli gazetelerinden bir tanesi ile, gerçektende çok önemli bir anlaşmaya imzasını atma aşamasında...

Dev Gazete İle Facebook Anlaşma Yapacak
Dev Gazete İle Facebook Anlaşma Yapacak

Facebook şirketi, dünya üzerindeki en önemli gazetelerinden bir tanesi ile, gerçektende çok önemli bir anlaşmaya imzasını atma aşamasında...

Wall Street Journal gazetesinin yayımcısı, bir tane üyelik modeli ile birlikte makaleleri Facebook üzerine taşımak amacı ile çeşitli görüşmeler yapmaya başladı. News Corp CEO'su görevinde bulunan Robert Thomson'ın söylediklerine göre ise kendisi Mark Zuckerberg ile yapmış olduğu görüşmeler kapsamında ''İçeriklerin değerinin nasıl değerlendirilmesinin gerekli olduğu'' konusu ile ilgili de anlaşmaya varma aşamasında. Thomson ayrıca, geçtiğimiz hafta içerisinde İtalya'da gerçekleşmiş olan bir medya endüstrisinin konferansında gerçekleştirdiği röportajda, News Corps'un şu anda ''Facebook şirketi ile bir üyelik mekaniğinin konusunda görüşmede bulunduğunu'' açıkladı.


Aynı zaman içerisinde Birleşik Krallık'taki ulusal gazetelerinden The Times ve de The Sun'ın da sahibi konumunda bulunan bu firma, sosyal medya üzerinde yayınlanmış olan makale ve  de raporların avantajlarından çok daha iyi yararlanmayı istiyor. Thomson'ın geçmiş dönemdeki yorumlarına bakılır ise, bu anlaşmanın içerikleri konulara göre detaylıca ''paketleyecek'' ve de böyle sunmaya başlayacak.

Üyelikler ise, yayımcılar için ekstra bir gelir kaynağını sunabilir ve bir çok yayımcı da, dijital reklam ile ilgili gelirlerini çoğaltmaya çalışmakta. Tabii ki de aslında bu alan Facebook ile Google'ın yönetimi içerisinde bulunuyor. Bloomberg'in detaylı bir şekilde açıkladığı üzere ise WSJ, daha öncesinde Facebook ile birlikte canlı video alanlarında çalışmaktan kaçınmış idi. 

 

 

facebook wall street journal google
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor