DISNEY, “HAYALLERİNİ YAŞA PRENSES” PROJESİ İLE KIZ ÇOCUKLARINA HEM İLHAM VERECEK HEM BAĞIŞTA BULUNACAK

Disney’in #HayalleriniYaşaPrenses etiketiyle dünya çapında başlattığı proje kapsamında 15 ülkeden 19 kadın fotoğrafçı, kendi ülkelerinde hayallerinin peşinden giden genç kız ve kadınların ilham verici fotoğraflarını çekti. Proje kapsamında Türkiye’den ülkemizi dünya çapında temsil eden ödüllü fotoğrafçı Dilan Bozyel, jimnastik dalında elde ettiği başarılarla bu dalda Türkiye’den olimpiyatlara katılmaya hak kazanan en genç sporcu ünvanına sahip Milli Jimnastikçimiz Tutya Yılmaz’ı fotoğrafladı. “Hayallerini Yaşa Prenses” projesi ile Disney Worldwide Services, kız çocuklarına destek veren Birleşmiş Milletler Vakfı’nın Girl Up fonuna 1 milyon Dolar kaynak sağlamayı hedefliyor.

DISNEY, “HAYALLERİNİ YAŞA PRENSES” PROJESİ İLE KIZ ÇOCUKLARINA HEM İLHAM VERECEK HEM BAĞIŞTA BULUNACAK
DISNEY, “HAYALLERİNİ YAŞA PRENSES” PROJESİ İLE KIZ ÇOCUKLARINA HEM İLHAM VERECEK HEM BAĞIŞTA BULUNACAK

Disney faaliyet gösterdiği ve aralarında Türkiye’nin de yer aldığı toplam 43 ülkede “Hayallerini Yaşa Prenses” adıyla dünyanın her yerindeki kız çocuklarını büyük hayaller kurmaya ve onların peşinden gitmeleye teşvik etmek için global bir fotoğraf projesi başlattı (LINK). Proje kapsamında, 15 ülkeden 19 kadın fotoğrafçı Disney Prenses’lerinin hikayeleri ve ilham veren karakter özelliklerinden esinlenerek kendi ülkelerinden rol model olarak seçtikleri başarılı genç kızların, cesaret ve azimlerini ön plana çıkaran fotoğraflarını çekti. Çekilen fotoğraflar Disney’in sosyal medya hesaplarında yayınlanarak, kız çocuklarının eğitimine destek veren Birleşmiş Milletler Vakfı’nın Girl Up fonuna kaynak sağlamayı amaçlıyor.

Disney’in başalattığı “Hayallerini Yaşa Prenses” global fotoğraf projesi, azim ve başarı hikayeleriyle bütün dünyaya örnek olacak ilham kaynağı genç kız ve kadınları bir araya getirdi; Birleşmiş Milletler kürsüsüne çıkan en genç konuşmacıdan, Afganistan’ın ilk kadın bisiklet takımına ve Çin’in altın madalyalı Paralimpik sporcusuna kadar birbirinden özel hikaye, gören her genç kıza ilham verecek fotoğraf kareleriyle bir araya geldi. Türkiye’den ise rol model olarak ülkemizi olimpiyatlarda başarıyla temsil eden en genç jimnastikçi ünvanını kazanmış 18 yaşındaki Milli Sporcumuz Tutya Yılmaz’ın hem İstanbul arka planıyla hem de her gün antreman yaptığı salonda hayallerini ve çalışkanlığını yansıtan fotoğrafları çekildi. Tutya Yılmaz, kendisini çok heyecanlandırdığını belirttiği proje ile ilgili “Ben hayallerime ulaşmak için çok çalıştım, asla pes etmedim ve hep daha fazlasını hedefledim. Bu proje sayesinde Brezilya’dan, İtalya’dan veya Kanada’dan genç bir kızın benim hikayeme tanık olarak hayallerini gerçekleştirmek için cesaret bulabileceğini bilmek beni gerçekten çok heyecanlandırıyor.” dedi.

Türkiye, İsrail, Yunanistan, Kıbrıs ve Malta Ülke Müdürü Giovanni Mastrangelo ise “Türkiye’den dünyanın her köşesindeki genç kızlara ilham kaynağı olacak Hayallerini Yaşa Prenses fotoğraf projesine genç sporcumuz Tutya Yılmaz ile katılmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Projemizin Türkiye ve dünyadaki tüm çocuklara, hayallerine inanır ve çok çalışırlarsa her şeyi başarabileceklerini hatırlatmasını yürekten diliyoruz.” sözleriyle mutluluğunu dile getirdi.

Türkiye’den fotoğrafçı Dilan Bozyel, Milli Jimnastikçi Tutya Yılmaz’ı fotoğrafladı
National Geographic dergisinin ilk kadın fotoğrafçısından, Uluslararası Yılın Fotoğrafı yarışması kazananları ve Pulitzer finalistlerine kadar; dünyanın en başarılı ve saygın kadın fotoğrafçıları “Hayallerini Yaşa Prenses” projesi için biraraya geldi. Projenin Türkiye ayağında, Milli Jimnastikçi Tutya Yılmaz’ı, moda, sanat, reklam dallarının yanı sıra toplumsal bilincin gelişimine yönelik olarak yaptığı çalışmalarıyla tanınan ödüllü fotoğrafçı Dilan Bozyel fotoğrafladı. Tutya Yılmaz’ın birbirinden ilham verici pozlarını İstanbul silüetinin yer aldığı karelerle bir araya getiren ünlü fotoğrafçı Bozyel proje ile ilgili duygularını “Tüm dünyada hayalleri olan genç kızlara pes etmeden çok çalışarak hayallerine ulaşabileceklerini Disney Prenses’leri ve gerçek hayatta başarılarıyla gündemde olan rol modeller üzerinden gösterdiğimiz bu global projenin bir parçası olmak çok gurur verici. Çekimlerimiz çok keyifli geçti; bir yandan Tutya’nın azim ve başarıyla dolu hikayesini diğer yandan İstanbul’un güzelliklerini fotoğraf karelerine yansıtabilmeyi hedefledim. Fotoğraflarda kullandığım Asya ile Avrupa’yı birleştiren İstanbul görüntülerinin Tutya’nın başarı hikayesiyle birbirini tamamladığına ve hayalleriyle dünyaya açılmak isteyen milyonlarca kıza ilham vereceğine inanıyorum” sözleriyle dile getirdi.

Her beğeni, kız çocukları yararına 1 ABD Doları karşılığında bağışa dönüşecek
Hayallerini Yaşa Prenses projesi aynı zamanda Birleşmiş Milletler Vakfı’nın 2010 yılından bu yana tüm dünyada kız çocukları ve genç kızlara eğitim ve liderlik alanlarında kendilerini geliştirebilmeleri için destek verebilmek üzere oluşturduğu Girl Up fonuna kaynak yaratmayı hedefliyor. Bu kapsamda, 15 Ağustos-11 Ekim tarihleri arasında #HayalleriniYaşaPrenses etiketi ile projede yer alan fotoğfarlara yapılacak her beğeni veya katılımcıların #HayalleriniYaşaPrenses etiketiyle kendi Facebook, Instagram ve Twitter mecralarında kendi hayallerini yansıtan her fotoğraf paylaşımı için Disney Worldwide Services, Girl Up projesine 1 Dolar bağışta bulunacak. Toplamda 500 bin ila 1 milyon Dolar arasında bağış toplanması hedefleniyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor