Elektrikli Taksiler Türkiye'de Yollara Çıkıyor!

Türkiye’de ilk olarak hizmete İstanbul’da başlayacak olan “Elektrikli Taksi Projesi” ile artık sık sık yollarda bu taksileri görmeye alışacağız.

Elektrikli Taksiler Türkiye'de Yollara Çıkıyor!
Elektrikli Taksiler Türkiye'de Yollara Çıkıyor! Ahmet Faik YILMAZ

İstanbul Taksiciler Odası, Renault, Greenway ve DenizBank ortaklığıyla ortaya çıkan “Elektrikli Taksi Projesi”yle beraber İstanbul’da yüzlerce elektrikli taksi yollara çıkmaya hazırlanıyor.

Bu projede tamamen elektrikle çalışacak olan ve çevre kirliliğine neden olmayacak geleceğin otomobil konseptine uygun, özellikle de şehir içi ulaşımlarının vazgeçilmez adayı olmaya hazırlanan elektrikli otomobiller taksi olarak İstanbul trafiğinde hizmet vermeye hazırlanıyor. Hatta şimdiden Elektrikli Taksi Projesi kapsamında ilk taksilerin İstanbul Taksiciler Odası’na teslimatı yapıldı bile. Nisan ayı içerisinde 20 adet elektrikli taksi daha teslim edilecek ve bu taksileri yollarda görmeye kısa bir süre içerisinde alışacağız.

Renault Zoe adıyla üretilen elektrikli taksiler bu proje dahilinde 2017 yılının sonuna kadar 600 elektrikli taksi ile İstanbul trafiğinde vatandaşların hizmetine sunulacak. Elektrikli taksilerin çevre kirliliğinde de önemli bir yerinin olacağı düşünülüyor. Zira 7/24 trafikte olan LPG ve Benzinli taksilerin yerine geçecek olması çevre ve hava kirliliğinin oranını azaltacağa benziyor.

taksi otomobil elektrikli taksi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor