Elon Musk’ın hızlı yükselişi

Ancak birinciliğin ardından gelen hafta Tesla hisselerinde yaşanan %8’lik bir gerileme Elon Musk’ın servetinde 13,5 milyon dolar bir kayıba neden oldu. Bu kayıpla birlikte Elon Musk’ın serveti 185 milyon dolardan 172,2 milyar dolara kadar indi. Kişisel servetinde yaşadığı bu kayıp ile birlikte ELon Musk en zengin insan unvanını tekrar Amazon Kurucusu Jeff Bezos’a kaptırdı.

Elon Musk’ın hızlı yükselişi
Elon Musk’ın hızlı yükselişi Tugrul Demir

 

2021 yılı Ocak ayının ilk haftası Jeff Bezos’u geçerek dünyanın en zengin insanı unvanını alan Elon Musk, bir sonraki hafta 13,5 milyon dolar kaybederek bu unvanı yine Jeff Bezos’a kaptırdı ve tekrar ikinci sıraya düştü.

Tesla ve SapceX şirketlerinin patronu Elon Musk uzun bir süredir dünyanın en zengin ikinci insanı olarak listelerde yer alıyordu. Ocak ayının ilk haftası 185 milyar doları geçen servetiyle ilk sıradaki Jess Bezos’un önüne geçmişti. Amazon’un kurucusu Jeff Bezos 182 milyar dolar serveti ile birinciliği Elon Musk’a kaptırmıştı.

 

 

Elon Musk 2020 yılının başında dünyanın en zengin 50 kişisi arasına girmişti. Sahip olduğu 27 milyar dolarlık kişisel serveti ile bu listeye giriş yapan Elon Musk 1 yıl içerisinde muhteşem bir yükseliş yaşadı.

Tesla’nın son bir yılda atağa kalması ve hisse fiyatlarının 9 kattan fazla arması Elon Musk’a 150 milyar dolardan fazla bir kazanç sağladı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor