ETİ Sarı Bisiklet’in “ebeveyn eğitimi” ile anne babalar, çocuklarına bisiklet binmeyi öğretiyor!

ETİ Sarı Bisiklet Sosyal Sorumluluk Projesi, anne ve babalar için çocuklarına bisiklete binmeyi nasıl öğretebileceklerine dair pratik uygulamaları içeren ebeveyn eğitimi düzenledi. Bu eğitimler ile amaç daha fazla çocuğun hareketli yaşama anne ve babasının yardımı ile adım atmasına öncülük etmek!

ETİ Sarı Bisiklet’in “ebeveyn eğitimi” ile anne babalar, çocuklarına bisiklet binmeyi öğretiyor!
ETİ Sarı Bisiklet’in “ebeveyn eğitimi” ile anne babalar, çocuklarına bisiklet binmeyi öğretiyor!

ETİ ve Aktif Yaşam Derneği tarafından hareketli yaşama öncülük etmek amacıyla hayata geçirilen ETİ Sarı Bisiklet Sosyal Sorumluluk Projesi, başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere toplumun her kesimine bisiklet sevgisini yaymak ve bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak üzere yeni projeler ile yoluna devam ediyor. Sağlıklı bir yaşam için hareket etmenin gerekliliği konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen ETİ Sarı Bisiklet Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında bu yıl bir ilke imza atılarak ebeveynler için çocuklarına bisiklete binmeyi nasıl öğretebileceklerine dair pratik uygulamaları içeren eğitimler veriliyor.

 

Bisikletli Kadın İnisiyatifi’nin alanında uzman eğitmenleri eşliğinde gerçekleştirilen eğitimlerin ilk uygulaması 19 Ağustos Cumartesi günü İstanbul Maltepe’de bulunan Nezahat Aslan Ekşioğlu İlkokulu’nun bahçesinde kurulan özel bir eğitim parkurunda gerçekleştirildi. Çocuklarına bisiklete binmeyi nasıl öğretecekleri konusunda yol gösterdikleri etkinliğe toplam ebeveynler katıldı. Eğitimler ile önümüzdeki dönemde 300 ebeveyn ulaşılması hedefleniyor.

 

“7’den 70’e herkes için bisiklet kullanımını yaygınlaştırmayı hedefliyoruz”

ETİ Gıda İcra Kurulu Başkanı Hakan Polatoğlu etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada, “ETİ Sarı Bisiklet Sosyal Sorumluluk Projesi ile sağlıklı bir yaşam için hareket etmenin gerekliliği konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor ve bu yönde etkinlikler inşa ederek 7’den 70’e herkes için bisiklet kullanımını yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Sarı Bisiklet’in 2017 yılı projelerini belirlerken çocukların ebeveynleri ile birlikte bisiklet deneyimi yaşayabileceği bir yenilik kurguladık. Bir çocuk için anne veya babasının rehberliğinde ilk defa bisiklet pedalını çevirmesi çok değerli bir hatıradır. Biz bu kıymetli anlara ve ailece bisikletle keyifli deneyimler yaşamalarına vesile olmak için ebeveynlere de eğitim veriyoruz. Bu eğitimler ile anne ve babalara bisiklet kullanımı konusunda nasıl bir yaklaşım sergilemeleri gerektiği konusunda yaklaşımlar öğretiyoruz. Bisikletli Kadın İnisiyatifi eğitimlerimize gönüllü olarak destek sağlıyor” dedi.

 

“Denge, temel duruş ve yol alma konusunda eğitimler verdik”

Bisikletli Kadın İnisiyatifi Kurucu Üyesi Seçil Öznur Yakan, “ETİ Sarı Bisiklet Projesi kapsamında gerçekleştirilen ebeveyn eğitimleri için birkaç etaptan oluşan özel bir parkur kurduk. Alanında uzman olan eğitmenlerimiz eşliğinde çocukları için hangi tür bisikletleri seçmeleri gerektiğini anlatıyoruz. Ayrıca ilk defa bisiklete binmeyi öğrettikleri çocuklarına güvenli ve rahat bir sürüş için bisiklet üzerinde denge, temel duruş ve yol alma konusunda nasıl yardımcı olmaları gerektiğini öğretiyoruz” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor