Facebook Hesabı Beğenilerini Doğal Yollarla Artırma

Facebook kullanıcıları, beğeni sayılarına çok önem verirler. Beğeni sayılarının çok olması kullanıcılar için mutluluk vericidir. Bu noktada; Facebook hesaplarının beğeni sayılarını artırmanın yolları aranır. Bunu yapmanın çeşitli yolları var denmesi doğru olmaz. Beğeni sayısının artması için atılması gereken adımlar vardır. Doğru adımlar atılarak istenilenden daha fazla beğeni sayısına ulaşılması mümkün. İşte o adımlar.

Facebook Hesabı Beğenilerini Doğal Yollarla Artırma
Facebook Hesabı Beğenilerini Doğal Yollarla Artırma Tugrul Demir

 

 

Facebook Hesaplarına Beğeni Sayısı Neden Önemli?

Facebook hesaplarında beğeni sayılarının artması birçok avantaj sağlamaktadır. Özellikle Facebook sayfasını ticari amaçlarla kullananlar için bu oldukça önemlidir. Ürün ya da hizmet tanıtımı yapan kullanıcılar, tanıtım gönderilerinin beğeni sayısının artmasıyla daha fazla insana ulaşma şansını elde ederler.

Diğer bir deyişle; daha geniş müşteri kitlelerine hitap etmek mümkün olur. Daha geniş kitlelerle ulaşmak bu tür hesaplar için ayrı bir öneme sahiptir. Zira bu sayede söz konusu kullanıcı için daha fazla kazanç anlamına gelir. Bunun yanı sıra; bu durum o kullanıcı için prestij demektir. Prestij ise firmalar için olmazsa olmazlardandır. Tüm bunlar göz önüne alındığında beğeni sayısının önemi anlaşılıyor.

Takipçilerle İletişimi Sıkı Tutmak

Facebook takipçileriyle iletişim kesildiğinde çoğu zaman bu kullanıcılar söz konusu kişiyi takibi bırakıyorlar. Bu gibi Facebook hesaplarının takipçi sayısı giderek azalıyor. Çoğu takipçi takip ettiği Facebook kullanıcısı ile iletişim halinde olmak istiyor. Hiç iletişim kuramadığı bir kullanıcı takipçiye cazip gelmiyor. Elbette, takipçilerle iletişimi tek yönlü düşünmemek gerekir.

  • Söz gelimi; paylaşımlara yorum yapan takipçilere cevap yazılmalıdır. Yorumlarla kurulan iletişim takipçiler için caziptir.
  • Takipçiler özelden mesaj attıklarında onlarla iletişim kurulmalıdır. Özelden onlarla sohbet etmek takipçilerin kalıcılığı garantilemektedir.
  • Takipçilerin gönderilerini beğenmek takipçiler üzerinde olumlu etkiye sahiptir. Takipçi takip edildiğini bilmelidir.

Bunun dışında takipçilerin gönderilerine yorum yapmak da takipçilerin kalıcılığını sağmaktadır.

Böylece var olan takipçileri elde tutmak mümkün olur.

Düzenli Paylaşımlarda Bulunmak

Facebook paylaşımlarının uzun aralıklarla yapılması takipçilerin sayısının düşmesine neden olur. Zira takipçi istikrarsız ve son derece sıkıcı olan Facebook sayfasını takip etmeyi tercih etmez. Takipçi, takip ettiği sayfaya bakmayı alışkanlık haline getirmiştir. Sürekli olarak yeni gönderiler ve paylaşımlar görmek ister. Söz gelimi; beş altı günde bir paylaşım yapılması yeterli değildir. Bu nedenle; Facebook kullanıcısının düzenli olarak paylaşımlar yapması önemlidir. Sık sık ve ilgi çekici paylaşımlar yapmak da takipçi sayısını ciddi ölçüde etkiler.

Paylaşımlara Gereken Özeni Göstermek

Sosyal platformlarda herkes kendi özel zevklerine uygun olarak paylaşımlar yapmaktadır. Ancak; çoğu zaman bu paylaşımlar takipçilerin ilgisini çekmez. Hatta zaman zaman bu paylaşımlar sıkıcı bile gelebilmektedir. Bu noktada; Facebook kullanıcısının daha genel düşünmesi gerekir. Yapılan paylaşımların herkesin ilgisini çekebilecek gönderiler olması gerekir. Başka bir deyişle; paylaşımın geniş kitlelere hitap eden paylaşımlar olması önemlidir. Böylece hem var olan takipçileri garantilemek hem de yeni takipçiler kazanmak mümkün olacaktır. Takipçilerin çoğalması beğenilerin de artması anlamına gelir.

Tuzaklara Düşmemek

Takipçiler, Facebook kullanıcısının her hareketine görürler. Bilindiği gibi Facebook platformunda herkesin beğenileri görülebilmektedir. Kendi gönderilerini beğenen Facebook kullanıcıları takipçilere kesinlikle cazip gelmez. Aksine, bu davranış son derece itici olacaktır. Beğenerek paylaşılan bir gönderinin paylaşan kişi tarafından beğenilmesi herkes tarafından garipsenir.

Bu, takip edilen sayfayı değersizleştirir. Bu nedenle, bu hareketten kesinlikle kaçınılması gerekir. Bunun yanı sıra; izin alınmadan ve sürekli olarak gönderilerde insanları etiketlemek de oldukça antipatik bir davranıştır. İnsanlar, izinsizce olduk olmadık gönderilerde etiketlenmeyi istemezler.

Bu zaman içinde daha da rahatsız edici bir hale gelir. Bu durumda takipçi bu sayfayı takipten çıkartır. Bunu yapan Facebook kullanıcılarının takipçi sayılarında ciddi oranda düşüşler görülür. Bu da kişinin beğeni sayısının düşesine neden olur.

Diğer Sayfalarla Etkileşimde Kalmak

Başka Facebook sayfalarına da ilgisiz kalınmamalıdır. Popüler olan sayfaların gönderileri beğenilmeli ve bu gönderilere yorumlar yapılmalıdır. Bu yorumlarda kişinin kendi sayfasından bahsetmesi de gerekir. Böylece hem bu gibi sayfalarla etkileşim sağlanır hem de tanıtım yapma fırsatı yakalanır.

Reklam Hizmetlerinden Yararlanmak

Her Facebook kullanıcısı kendi sayfasının reklamını yaptırabilir. Birçok Facebook hesap kullanıcısı bu yolu denemektedir. Bu gibi reklam kampanyalarında kullanıcılar istedikleri sekmeleri tercih edebilirler. İstenilen hedef kitle, saat, ücret ve reklam şekli seçilebilir. Elbette, bu reklam kampanyalarından faydalanabilmek için belli bir sermayenin ayrılması gerekir. Zira bu ücretli bir hizmettir. Ücretli olduğu için çoğu kullanıcı tarafından sıcak karşılanmaz. Ancak; başarılı sonuçlar elde edebilmek için bu ücret, ödenmeye değerdir. Daha fazla gelir elde etmek isteyen firmalar bu hizmetlerden yararlanmalıdır.

Bu hizmetten faydalanacak olan Facebook kullanıcılarının bazı hususlara dikkat etmeleri gerekir.

  • Reklam planlamasını doğru bir şekilde gerçekleştirmek
  • Hedef kitleyi doğru belirlemek ve buna göre seçim yapmak
  • Anahtar kelimeler belirlemek ve geliştirmek
  • Reklam paylaşımları

Tüm bu sayılanlar dikkat ve itina istemektedir. Bu nedenle, kullanıcıların bunların göz ardı etmemeleri gerekir.

 

 

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor