Facebook Hesabı Beğenilerini Doğal Yollarla Artırma

Facebook Hesabı Beğenilerini Doğal Yollarla Artırma

Facebook Hesabı Beğenilerini Doğal Yollarla Artırma
Facebook Hesabı Beğenilerini Doğal Yollarla Artırma Tugrul Demir

 

Güncel verilere göre, 2 milyar kullanıcısıyla dünyada en fazla kullanıcıya sahip sosyal medya uygulaması unvanını elinde bulunduran Facebook, insanların birbiri ile iletişim kurmasını ve internet üzerinden sosyalleşmesini amaçlayan bir ağdır. Bu sosyal ağ sayesinde insanlar için arkadaşlarını bulmak, yeni arkadaşlar edinmek, ticaret yapmak, tanıtım yapmak veya kendini göstermek son derece kolay hale gelmiştir. Aynı zamanda "like" olarak da ifade edilen beğeni sayıları git gide önem kazanmıştır.

Facebook'ta Beğeni Sayısı Neden Önemlidir?

Facebook'ta beğenilerin artması kullanıcılara birçok yararı da beraberinde getirmektedir. Her şeyden önce işletme veya ürün tanıtımı yapmak isteyen kullanıcılar, tanıtım gönderilerine gelen beğenilerin artmasıyla doğru orantılı olarak daha fazla insana ulaşacaktır. Geniş kitlelere ulaşabilen gönderiler her zaman her firma için prestij kaynağıdır.

Tabii ki beğeni almak istemenin tek nedeni bu olamaz. Herkesin malumu olduğu gibi modern yüzyılda artık sosyal medya kendi ünlülerini ortaya çıkarmaya başladı. Artık "fenomen" olarak ifade edilen sosyal medya ünlüleri birçok alanda çok prestijli ve tanınır hale geldi. Yüksek miktarda beğeni almak, sosyal medyada ünlü olmanın yollarından biridir.

Tüm bunların yanında Facebook sayfaları da yeni bir iş alanını ortaya çıkardı. Bu iş alanı kapsamında çok sayıda kullanıcıya erişebilen belli alanlarda özelleşmiş sayfalar, bir yandan işlerini yaparken bir yandan büyük firmalar tarafından reklam içeriği alabiliyor. Bu da Facebook'u ciddi bir gelir kapısı haline getiriyor.

Beğeni Sayısını Doğal Yollardan Nasıl Artırabiliriz?

Facebook üzerinde yapılan birtakım araştırma ve istatistiksel veriler, daha fazla beğeni ve kullanıcı çeken sayfaların belli paternlere bağlı kaldığını ortaya koymuştur.

1- Yaptığınız Paylaşımları Düzene Bindirin

Facebook hesabınızdan yaptığınız paylaşımların süre olarak arasının çok açılmaması ve düzenli olarak gönderi paylaşımı, sizi takip eden kullanıcılarınız açısından daha güven veren bir görüntü çiziyor ve sizi takip etmeyi bir alışkanlık haline getiriyorlar. Bu sebeple sık sık paylaşım yapmak büyük önem arz ediyor.

2- Sizi Takip Edenlerle İletişiminizi Kesmeyin

Facebook kullanıcıları genelde ilgi görmeyi seviyor. Paylaşımınız için gelen yorumlara cevap yazmanız veya sizinle iletişime geçen insanlara geri dönüş yapmanız, istatistiklere göre %40 oranında Facebook'ta daha çok talep görmenize yol açıyor. Bu nedenle sizi ve gönderilerinizi takip eden kullanıcılarla elinizden geldiği kadar iletişiminizi üst düzey tutmanız daha çok sevilmenize neden olabilir.

3- Samimi Dil Tercih Edin

İnsanlar kendilerine öğüt veren veya mesafeli duran iletişim dilinden hoşlanmıyor. Bu nedenle paylaşımlarınızda daha samimi hatta zaman zaman eğlenceli bir dil kullanmanız, sizin gönderilerinizi takip eden insanlar tarafından daha olumlu karşılanacaktır. Arkadaş samimiyetinde bir sayfanız olması her zaman daha ilgi çekicidir.

4- Çok Kısa Kesmeyin Ama Çok da Uzatmayın

Yapılan araştırmalara göre insanlar çok kısa ve çok uzun yazıları okumayı sevmiyor. Daha çok konsantre bir şekilde anlatılmak istenen mesajı verirken gereksiz detaylarda boğulmayan mesajları daha çok seviyorlar. Bu nedenle gönderilerinizin altında yaptığınız açıklama metinlerini iyi analiz etmelisiniz. 400-500 karakter civarındaki yazılar bu işi için en optimum değerdir. Yazdığınız yazılarda olabildiğince anlaşılabilir açık ve kolay bir dil kullanmayı unutmayın.

5- Genel Temalar Tercih Edin

Facebook gibi büyük sosyal medya platformlarında özel zevkler çok kişinin ilgisini çekmiyor. Herkesin ilgisini çekebilecek global paylaşımlar yapmanız daha çok like almanıza neden olacaktır. Herkese hitap etmeye çalışın.

6- Diğer Sayfalarla Etkileşim Halinde Olun

Diğer sayfaların içeriklerine karşı cimri olmayın. Popüler sayfalara bol bol beğeni ve yorum bırakın. Özellikle yorumlarınızda kendi sayfanızın da tanıtımını yaparsanız merak uyandırabilirsiniz. Bu kısımda dikkat etmeniz gereken en önemli şey, aşırı fazla yorum yapmanız durumunda Facebook algoritması tarafından yorum engeline takılabilirsiniz. Ayarını iyi tutturmalısınız.

7- Reklam Hizmetlerini Kullanmak

Facebook üzerinden kendi sayfanızın reklamını yaptırmanız mümkün. Bu reklam kampanyalarında kendi istediğiniz hedef kitleyi, saati, ücreti ve reklam şeklini de seçebilirsiniz. Ancak bu yol diğerlerinden farklı olarak belli bir sermayeye ihtiyaç duyar. Reklam planlamanızı, hedef kitlenizi, anahtar kelimelerinizi, reklam paylaşımınızı iyi seçmelisiniz. Planlama bu yöntemde çok büyük önem arz eder.

8- İzinsiz Etiketleme ve Kendi Gönderini Beğenme Tuzaklarına Düşmeyin

Facebook'ta beğeni için ne yaptığını kadar ne yapmadığınız da önemlidir. Kendi gönderinizi beğenmek veya birilerini izinsiz olarak sürekli gönderilerinizde etiketlemek, insanlara oldukça antipatik gelecektir. Bunun sonucunda sizi takip eden kişi sayısında ve dolayısıyla beğeni sayınızda ciddi düşüşlerle karşılaşabilir daha kötüsü insanlardan bireysel tepkiler alabilirsiniz.

  •  
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor