Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, Whatsapp neden hala açılmıyor?

Sosyal Medya Hesapları Neden Açılmıyor?

 Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, Whatsapp neden hala açılmıyor?
 Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, Whatsapp neden hala açılmıyor? Tugrul Demir

 

 

Yaşadığımız yüzyılda sosyal medya artık insanların vazgeçilmezi oldu. Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, Whatsapp gibi uygulamalar ve siteler sosyal medya olarak bilinir. Bizim hayatımızı ve sosyal iletişimimizi kolaylaştıran bu mecralarda zaman zaman yaşanılan sıkıntılar can sıkabiliyor. Bu sıkıntılardan biri sosyal medya hesaplarının açılmaması olarak karşımıza çıkıyor.

 

 Sosyal medya hesapları neden açılmıyor?

 

 Bu sorunun çözümü yaşandığı mecraya göre cevabı değişebileceği gibi genel problemleri şu şekilde sıralayabiliriz:

 

İnternet problemleri

 

Ulaştırma ve altyapı problemleri

 

Devlet tarafından erişim engeli kısıtlaması

 

Problemin ne olduğu nasıl kontrol edilir ve ne yapılmalı?

 

 Eğer Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, Whatsapp gibi sosyal medya kanallarına erişimde sıkıntı yaşıyorsanız öncelikle kullandığınız internet servisinde bir problem olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. Bunun için kullandığınız internet sağlayıcısı firmanın müşteri temsilcisine bağlanmayı deneyebilirsiniz. Bulunduğunuz bölgede altyapıdan ve/veya benzeri bir sebepten bir problem var ise sizi yönlendireceklerdir. Bu aşamada yaptığınız görüşmeler probleminizi çözmedi ise ikinci aşamaya geçmelisiniz.

 

 İkinci aşamada ise devletlerin zaman zaman uygulamaya koydukları erişim engeli olup olmadığını Google gibi arama motorları üstünden teyit etmek olmalıdır. Her hangi bir engel yok ise internet servislerinde genel bir problemin olduğu düşünülmelidir.

 

 İnternet neden yavaşlar ve nasıl tespit edilir?

 

 Zaman zaman yaşanan deprem, çığ, yangın gibi doğal afetler ve/veya savaş gibi trajik olaylardan dolayı ve bu sebeple vatandaşların interneti yoğun kullanmasından kaynaklı artan bir internet trafiğine bağlı olarak da sosyal medyaya ulaşım zorlaşabiliyor. Bu gibi dönemlerde Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, Whatsapp gibi sosyal medya kanallarına erişimde sıkıntılar yaşanabilir ve ara ara bağlantıları kontrol ederek hesaplarını açmayı denemek fayda sağlayacaktır.

 

 Dünya genelinde olan internet erişim problemlerini Downdetector adlı internet sitesi aracılığıyla da öğrenebilirsiniz. Bu sitede internet kullanılarak girilen pek çok site ve Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, Whatsapp gibi sosyal medya kanalı var ise hepsi için ayrı ayrı sorgulama yapabilir ve bir sorun olup olmadığını teyit edebilirsiniz. Üstelik bu site size bulduğu sonuçları haritalı bir şekilde göstererek size çok güzel bir hizmet de sağlıyor.

 

 Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, Whatsapp neden hala açılmıyor?

 

 Bu soruyu yanıtlarken bu zamana kadar genel bilgiler sağlandı. Size sunduğumuz olası problemler ve çözümleri işinize yaramadıysa artık kullandığınız sosyal medya mecrasındaki giriş için sağladığınız bilgilerin doğru olduğundan da emin olmanız gerekiyor. Örneğin, kullandığınız kullanıcı adını ve/veya şifrenizi yanlış girmediğinizden emin olun. Capslock ve numlock gibi tuşların yanlışlıkla açık kalabileceğini aklınızda bulundurarak bilgilerinizi doğru girdiğinizi teyit edin. Ayrıca kullandığınız hesabın çalınıp çalınmadığını sorgulamalı ve eğer çalındığını düşünüyorsanız derhal o sosyal medya uygulama veya sitesi ile iletişime geçerek hesabınızı güvene almalısınız. Bir başka deyişe özel bilgilerinizi, kötü kaynaklı yazılım ve dolandırıcıların elinden kurtarma yoluna gitmelisiniz.

 

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor