Facebook İntiharı Önlemek İçin Yapay Zeka Teknolojisi Üretecek!

Dünyanın en çok tercih edilen sosyal medya platformu olan Facebook’un üzerinde çalıştığı yeni proje oldukça dikkat çekici. Son zamanlarda birçok özelliği ile kullanıcıların karşısına çıkan ve canlı yayın özelliği ile adından sıkça söz ettiren firmanın yeni bir yapay zeka geliştirmek için kolları sıvadığını belirtelim.

Facebook İntiharı Önlemek İçin Yapay Zeka Teknolojisi Üretecek!
Facebook İntiharı Önlemek İçin Yapay Zeka Teknolojisi Üretecek! Ahmet Faik YILMAZ

Özellikle canlı yayın özelliğinin gelmesinden sonra , canlı yayın üzerinde intihar eden kişilerin her geçen gün artmasından sonra bu konuda ciddi çalışmalar yapan Facebook’un bu konuda geliştirmek için üzerinde çalıştığı bu yapay zekanın nasıl sonuçlar vereceği merak konusu olmaya başladı.

Yapılan araştırmalardan sonra dünya üzerinde 1 dakikada bir insanın hayatına son vermesinden sonra bu konuda kullanıcılarını koruma altına almak için çalışmalarına hız kazandıracak. Facebook’un özelikle intihara meyilli olduğunu düşündüğü kişilere özel Facebook sayfaları oluşturması ve bu sayfa sayesinde teşebbüste bulunması muhtemel kişileri önceden tespit edebileceği düşünülüyor.

Facebook’un geliştirmek için uzun uğraşlar verdiği bu yapay zekanın özellikle kişilerin paylaşımlarından yola çıkarak hareket edeceği ve bu konuda yardımcı olması bekleniyor. İntihar etme potansiyelini tespit eden Facebook’un bundan sonra yapacağı işlem ise o kişinin yakın arkadaşları ile iletişime geçmek olacak ve bu konuda merak edilen bütün bilgileri sistem üzerinden alacak olması son zamanlarda gerçekten en önemli projeler arasında kendisine yer buldu. 

facebook yapay zeka sosyal medya intihar önleme
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor