Facebook Kendisine Özel Bir Gözlük Mü Geliştirecek

Mark Zuckerberg'in tarafından sanal ve de artırılmış gerçekliğe verilmiş olan önem Oculus alınmasıyla perçinlenmiş idi.

Facebook Kendisine Özel Bir Gözlük Mü Geliştirecek
Facebook Kendisine Özel Bir Gözlük Mü Geliştirecek

Mark Zuckerberg'in tarafından sanal ve  de artırılmış gerçekliğe verilmiş olan önem Oculus alınmasıyla perçinlenmiş idi. 

Patent başvurusu ise bu özelliğe sahip bir akıllı gözlüğe işaret ediyor. Facebook bünyesindeki Oculus departmanı tarafından yapılan bir patent başvurusu, şirketin bir artırılmış gerçeklik gözlüğü üzerinde çalışıyor olduğunu ortaya çıkartmış durumda. Tabii ki sanal ve artırılmış gerçekliğin sıkça konuşulduğu bir dönemde Facebook’un buna kayıtsız kalması beklenemezdi.

Patent başvurusunda, artırılmış gerçeklik gözlüğünden iki boyutlu tarayıcılı dalga kılavuzu ekran olarak bahsedilirken bilgisayar tarafından üretilen öğelerin gerçek dünya arka planına ekleneceği ifade ediliyor. Ekranın göze takılabilmesi için bir çerçeveye monte edileceği ve medyayı kullanıcıların gözleri önüne sereceği belirtilmekte. Yani özetle Facebook, sanal gerçeklik özellikli akıllı gözlükler üzerine çalışıyor. Ekran video ve görüntüleri gösterecekken, ses ise hoparlörler veya kulaklıklar ile aktarılacak.

Oculus baş bilim insanı Michael Abrash, 20-30 yıl içerisinde insanların akıllı telefonlar taşımak yerine gözlükler takacağını ve tüm gün kullanılabilecek bu gözlüklerin sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve bunlar arasında kalan her şeyi sunacağını ifade etmişti.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ise sanal gerçeklik ve artırılmış gerçekliğin sonraki büyük bilgi işlem platformları olacağı demecini vermişti. Hatta kendisi de gözlüklerin ve bilgisayarların akıllı telefonların yerini alacağını ön görerek 2014 yılında Oculus’u 2 milyar dolara satın almıştı.

facebook oculus mark zuckerberg
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor