Facebook Live Videolarda Şiddete Engel Olamıyor!

Facebook, şirketi altındaki pek çok uygulamaya “live” özelliğini getirdi ancak bu sosyal medyada çok büyük bir problem teşkil ediyor. Kızını öldüren, birine tecavüz eden, intihar eden, hemen herkes “live” videoları ile kendilerini gösteriyorlar. Facebook ise buna engel olmanın peşinde...

Facebook Live Videolarda Şiddete Engel Olamıyor!
Facebook Live Videolarda Şiddete Engel Olamıyor! Ahmet Faik YILMAZ

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden bir tanesi olarak Facebook, kendi sosyal medya uygulamalarının çoğuna “live video” yani canlı yayın başlatma özelliğini getirdi ancak bu özelliği kötü kullanımları da yok değil. Henüz geçtiğimiz günlerde bir erkeğin eşi ile tartışmasından sonra kızını öldürdüğü ve bunu da “live video” olarak sunduğu görülmüştü. Bu videolar, internette iki, üç saat kadar kalmış ve büyük tepki almıştı.

Facebook, bu tür “yanlış” içeriklerin önüne geçmek istiyor ancak videolar “canlı” olduğundan bunun pek mümkün olmaması ihtimali epey yüksek. Sonrasında kayıtlı kalıp yayılmasında ise, Facebook’un yapay zekasını geliştirerek bir önlem alma ihtimali var gibi görünüyor. İlerleyen dönemlerde bir güncelleme yapacak olan Facebook’un canlı videolar üzerindeki bu tür durumları tespit edebileceği bir güvenlik güncellemesi de planladığı bildiriliyor.

Sizce Facebook’un hamlesi işe yarayacak mı?

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor