Facebook Platformu Yalan Haberlere Savaş Açtı

Facebook platformu, kullanıcıları asılsız olan haberlere karşı eğitmeye başladı! Türkiye içerisinde de faaliyete girmiş olan eğitim aracı bakalım tam olarak neler sunmakta?

Facebook Platformu Yalan Haberlere Savaş Açtı
Facebook Platformu Yalan Haberlere Savaş Açtı

Facebook platformu, kullanıcıları asılsız olan haberlere karşı eğitmeye başladı! Türkiye içerisinde de faaliyete girmiş olan eğitim aracı bakalım  tam olarak neler sunmakta?

Facebook platformu, insanların asılsız  olan haberleri tespit etmelerine yardımcı olabilecek yeni bir  tane eğitim aracını Türkiye’de yer alan kullanıcılarınında hizmetine sunmuş oldu.

5 Ekim 2017 tarihi itibariyle kullanıma açılmaya başlamış olan ''Asılsız Haberleri Tespit Etme'' isimli kılavuzu, dikkat çekmesinin maksadıyla Türkiye’de yer alan ve Facebook kullanmakta olan 44 milyon tane  insanın Haber Kaynağı’nın en üstünde belirecek.

Kılavuz gösteriminin üstüne tıklandığında ulaşılmış olan Facebook Yardım Merkezi içerisinde; web uzantılarının dikkatli bir şekilde kontrol edilmesi, kaynağın detaylıca  araştırılması ve  de söz konusu başlık ile alakalı diğer raporların aranacak olması gibi konularda daha çok bilgi ve de  kaynak yer almakta. Facebook platformu bu araç ile birlikte hem platform içerisinde, hemde dışında yer alan insanlara asılsız durumdaki haberleri tespit etme ile ilgili yardımcı olabilmeyi hedefliyor.

İnsanların Facebook üzerinde tamamen  doğru bilgi görmeyi istediğinin bilinci ile hareket etmekte olan Facebook, asılsız olan haberlerin Facebook topluluğuna çok fazla zararlı olduğuna ve de doğru  bir bilgi akışını engellemiş olduğuna inanmakta.

Asılsız olan  haberlerle mücadelede devamlı bir şekilde yeni araçlar geliştirmekte olan Facebook’un bu çalışmalarının en  önemli parçalarından bir tanesini de insanların asılsız durumdaki bir haberle karşılaştıklarında çok  daha bilgili  bazı kararlar vermelerine yardımcı olabilecek taktiklerin paylaşılması oluşturmakta.

facebook asılsız haber eğitim
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor