Facebook Takipçi Artırmanın Yolları

İlk olarak kullanılan sosyal medya araçlarından biri Facebook'tur. Dünya çapında milyonlarca kullanıcıya sahiptir. Son günlerde Facebook takipçi sayısını artırmak birçok kullanıcının hedefi olmuştur. Facebook için takipçi artırılmasında birçok yöntem geliştirilmiştir. Bu yöntemler içinde en doğruyu bulmak son derece önemlidir.

Facebook Takipçi Artırmanın Yolları
Facebook Takipçi Artırmanın Yolları Tugrul Demir

 

 

Facebook’ta takipçi arttırmak için kullanılan birçok yöntem şu şekilde sıralanabilir:

  • Güçlü bir profil veya sayfa oluşturmak
  • Facebook'ta post paylaşım linkine yer vermek
  • Paylaşım postlarını gereksiz uzatmamak
  • Click-bait yapmamak
  • Sayfayı güncel tutmak
  • Sıkıcı paylaşımlar yapmamak
  • Kaliteli fotoğraf paylaşımı yapmak
  • Paylaşım saatlerine özen göstermek

Reklam ve video paylaşımı yapmak gibi birçok yöntemle takipçi kazanımı yapabilirsiniz. Bu yöntemlere dikkat edildiği sürece çok fazla takipçi kitlesine ulaşmak mümkündür.

Güçlü Bir Profil Veya Sayfa Oluşturmak

Facebook'ta ilk kez bir hesap oluşturuyorsanız yapılması gereken şey güçlü bir profil ya da sayfa oluşturmanızdır. Oluşturulan sayfalara profil ve arka plan fotoğrafları eklenmelidir. Profilde istenen tüm bilgilerin de doldurulması gerekir.

Örnek verecek olursak kendinizi tanıtan yazı, linkler, iletişim bilgileri istenir. Burada yer alan her bilgi doğru ve eksiksiz bir biçimde doldurulmalıdır. Bu şekilde açılmış olan bir Facebook hesabı takipçiler tarafından tanınmanız yönünden etkili olacaktır.

Facebook’ta Post Linki Paylaşmak

Takipçi kazanılmasında post linki paylaşmak oldukça önemlidir. Facebook sayfasında yapılan bir paylaşımın altına link eklenerek takipçi sayısı artırılabilir. Bunun yanında gereksiz bir şekilde paylaşım postunun uzatılmamasına dikkat edilmelidir. Bunun yerine daha kısa, net, ilgi uyandırıcı yazılar paylaşmak takipçi kazanılmasında daha çok etkilidir.

Paylaşım Saatleri

Takipçi sayısının artırılmasında bir diğer önemli konu da farklı saatler içinde içerikler paylaşmanızdır. Günde 5 ya da 10 içerik paylaştığınızda takipçi sayınızda büyük bir artış sağlayabilirsiniz.

İlgi Çeken İçerikler Paylaşma

Facebook takipçi sayısının artırılmasında hiç şüphesiz ilginç, dikkat çekici paylaşımların önemi büyüktür.

Bu sebeple takipçilerinizin iyi bir şekilde analiz edilip ve birçok kullanıcı ile paylaşacakları içerikleri keşfettiğinizde takipçi sayılarınızın hızla arttığını göreceksiniz. Paylaşılan içeriklerin konuları ne olursa olsun ilgi çekici bir tarafı bulunmalıdır.

Arkadaşlarınıza Ulaşabileceğiniz Özelliklerin Kullanımı

Facebook hesabında arkadaşlarınıza kolayca ulaşabileceğiniz bir yöntem bulunuyor. Bu yöntemi kullandığınız takdirde e-mail hesabınızda yer alan tüm arkadaşlarınızı Facebook hesabınıza çekebilirsiniz. Böylece takipçi sayısında artış yaşandığına şahit olacaksınız.

Facebook Hesabınıza Diğer Sosyal Medya Hesaplarını Ekleme

Açtığınız Facebook hesabınızda bulunduğunuz diğer sosyal medya linklerini paylaşmanız size çok yarar sağlayacaktır. Bu yöntemi izlediğinizde hem takipçilerle olan etkileşim daha fazla bir hal alacak hem de Facebook hesabına gelen kullanıcılar diğer sosyal medya hesaplarınızı da öğrenerek sizi daha yakından tanıma fırsatı elde edecek.

Facebook Profilinin Herkese Açık Olması

Facebook takipçilerinin sizin profilinizi takip etmenize izin vermeniz son derece önemlidir. Bu yöntemi Facebook sayfasındaki güvenlik ayarlarında yer alan ''Herkese Açık'' sekmesine tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz. Profilde yapılan her değişiklik daha çok takipçinin kazanılmasında büyük rol oynar.

Click ve Bait

Tık avcılığı şeklinde yapılan bir tanımla bilinir. Facebook bir dönem bu işlemi yapan kullanıcılar için ceza vereceğini söylemiştir. Ancak bazı Facebook sayfaları son zamanlarda birçok açıdan farklı amaçlar yaratarak paylaşımlar gerçekleştirebiliyorlar. Bu yapılan paylaşımlarda genel olarak başlık veya içeriklerde alakasız yazılar paylaşılıyor. Kullanılan bu yöntemin takipçi artırmada hiçbir önemi olmadığı gibi birçok açıdan da hesabınıza zarar verebileceğinizi düşünmelisiniz.

Facebook Hesabının Güncel Tutulması

Facebook sayfanızı ne kadar hareketli ve canlı tutarsanız organik takipçi sayınız o kadar artacaktır. Bunun için sayfanızda güncel ve belli aralıklarla paylaşım yapmanız gerekmektedir. Bu şekilde takipçileriniz gün geçtikçe artar.

 

Sıkıcı Olmayan Hikayeler Paylaşmak

Facebook’un hikayeler bölümü şu zaman içinde büyük ilgiyle karşılaşıyor. Bu hikaye bölümünde aktif paylaşımlar yaparak takipçi kazanmada önemli bir yöntemi gerçekleştirmiş olursunuz. Ancak paylaştığınız hikayelerde sıkıcı bir hikaye kullanımına yer vermemelisiniz. Bunun aksine son derece merak uyandırıcı ya da dikkat çeken kısa veya öz hikayeleri kullanarak paylaşımlarınıza devam etmeniz gerekir.

Kaliteli Fotoğraf Paylaşımı Yapmak

Facebook’ta ilgi çekmek için en doğru ve basit yöntem kaliteli içeriklere yer verilmesidir. Yani Facebook hesabınızda paylaştığınız fotoğrafların kalitesi yüksek olmalıdır. Bu yöntem sizin takipçi kazanımınıza doğrudan etki eden bir yöntemdir.

Reklam Vermek

Facebook sayfaları belli dönemler içinde reklam içeriklerinden yararlanmaktadırlar. Bu paylaşımı yapılan reklamlar aylık ya da haftalık olarak paylaşılabilir. Paylaşılan birçok reklam ile sayfanız daha çok kişiye ulaşacaktır. Ayrıca bu sayfanıza kazandırdığınız takipçiler de sayfanızı birçok kullanıcıya önerecektir.

Video Paylaşımı Yapmak

Facebook hesaplarında en çok kullanılan ya da en çok vakit geçirilen içerikleri, video paylaşımlarıdır. Bu sebeple ilgi çekici, merak uyandırıcı birden fazla video paylaşımı yapmak sayfanızda yer alan takipçi sayısının artmasına sebep olacaktır. Paylaşılan video türlerinde yapılacak olan seçimlere dikkat edilmelidir. Video türlerinde paylaşıma uygun seçenekler şu şekilde belirlenmiştir:

Paylaşılan video içeriği eğlenceli bir konu üzerinde yoğunlaşmalıdır ki takipçilerin sıkılmasına imkan tanınmamalıdır.

İlginç içeriklerin videoda yer alması takipçiler çok dikkat çeker. Bu sebeple de ilginç video örnekleri seçimi son derece önemlidir.

Komik videoların paylaşılması da takipçilerin özellikle dikkat ettiği bir detaydır. Çünkü tercih edilmiş olan komik videolar Facebook hesabında daha fazla zaman geçirilmesine yol açar. Bu da takipçi sayısına ister istemez etki sağlar.

Sonuç olarak bu yöntemler dikkate alındığında mutlaka takipçi sayısında belirli bir oranda artış yaşandığını göreceksiniz. Çünkü bu yöntemlerin takipçi artışlarının yaşanmasında oldukça yarar sağladığı uzmanlar tarafından belirtilmiştir.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor