Facebook Yorumlarında GIF Butonu Dönemi Başlıyor

Sosyal medya devi Facebook'ta gelişim ve değişim sürekli devam halinde. Üzerinde uzun süredir çalışılan yorum alanlarında GIF uzantılı resim kullanımı için bu alana bir buton ekleneceği duyurusu yapıldı.

Facebook Yorumlarında GIF Butonu Dönemi Başlıyor
Facebook Yorumlarında GIF Butonu Dönemi Başlıyor Ahmet Faik YILMAZ

Facebook, kendi servislerini güncelleştirmeye ve geliştirmeye son hız devam ediyor. Instagram, WhatsApp gibi uygulama ağlarının sık sık yeni özellikler kazanmasıyla gündemden düşmeyen Facebook, bu kez kendi sosyal ağında yorum kısımlarında büyük bir yeniliğe gitmeyi planlıyor. Son dönemin popüler resim uzantısı GIF özellikli resimlerin yorumlarda da kullanımını amaçlayan Facebook, çok yakın zamanda GIF uzantılı görsellerin yorumlarda paylaşılmasına imkan verileceğini ve bu amaçla bir GIF butonu tasarımını test ettiklerini doğruladı.

GIF butonları malum bilindiği gibi gönderilere hareketli ifade veya görselle yorum göndermek üzere sitede yerini alacak. Sosyal medya devi Facebook, GIF butonu ile bu uzantıda resim ve iconların rahat bir şekilde paylaşılabilmesini sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca bu buton aracılığıyla GIF ile yorum yapmak isteyen kullanıcının bu tür içeriği aramasına da gerek kalmayacak. Halihazırda sistemde birçok GIF ekli olarak bulunacak.

Facebook Tarafından GIF Butonu Doğrulandı

Facebook yetkililerinden gelen açıklamaya göre GIF butonu ile Giphy ve Tenor gibi popüler GIF sitelerindeki özel fotoğraflara anında ulaşılabilecek. Bu sitelerle de bu konuda anlaştıklarını belirten yetkili test aşamasında olan bu özelliğin tam olarak ne zaman kullanıma gireceği hakkında kesin bir bilgi vermedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor