Facebook'tan Komple Teorisi İçin Yalanlama

Facebook platformu gibi sosyal medya devlerinden markalar söz konusu olduğu zaman komplo teorilerine gerçektende çok fazla bayılıyoruz.

Facebook'tan Komple Teorisi İçin Yalanlama
Facebook'tan Komple Teorisi İçin Yalanlama

Facebook platformu gibi sosyal medya devlerinden markalar söz konusu olduğu zaman komplo teorilerine gerçektende çok fazla bayılıyoruz. Bunlardan son zamanlar içerisinde en fazla ön plana çıkmış olan teori ise mikrofon ile ilgili güvenliği olmuştu. Facebook Messenger’dan ötürü mikrofon izni vermiş olduğumuz Facebook, asıl olarak bu özelliği çok değişik maksatlarına kullanıyordu.

2016 senesinin Yaz aylarında popüler duruma gelmiş olan dedikoduya bakılırsa akıllı telefonunuzun mikrofonu devamlı bir şekilde sizi dinlemekte. Bu noktada ise belli anahtar kelimeleri seçmekte ve sizin Facebook ayarlarınız içerisine kaydetmekte. Bir sonraki Facebook platformunu kullanışınızda ise size gösterilmekte olan reklamlar seçilen anahtar kelimelere göre olmakta.

Bu özel teorinin prensibi hala tartışılır iken, Facebook  platformu çalışanlarına sosyal medya kısmında baskılar ve  de suçlamalar da  sürüyor. Amaç ise tamamen belli, verilmek istenen mesaj ise gayet açık; ''Bizi dinlemekte olduğunuzu biliyoruz.''

Hal bu şekilde olunca çalışanlar ise kendilerini savunma ihtiyacı hissetmekteler. Geçmiş olduğumuz günlerde atılmış bir tweet’e yanıt olarak, Facebook reklam satış kısmında sorumlu bulunan kişi Rob Goldman sıkılmış bir hale gelecek ki, yanıt vermeyi tercih etti. Reklamlar amacıyla asla mikrofon kullanılmamakta olduğunu ve bunun tamamıyla yanlış bir bilgi olduğunu da açık bir şekilde belirtti. Öte yandan süregelen yorumlar içerisinde, Instagram‘da da bu şekilde bir sistem kullanılmamakta olduğunu açıkladı.

facebook messenger mikrofon
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor