Facebook'tan Profil Resminizi Koruyacak Önemli Bir Özellik

Facebook, hesabınızda yer alan profil fotoğrafınızı koruyabilen yeni bir özelliğini test etmeye başladı.

Facebook'tan Profil Resminizi Koruyacak Önemli Bir Özellik
Facebook'tan Profil Resminizi Koruyacak Önemli Bir Özellik

Facebook, hesabınızda yer alan profil fotoğrafınızı koruyabilen yeni bir özelliğini test etmeye başladı. Yeni devreye girecek olan bu özellik ile birlikte kullanıcıların Facebook'da yer alan profil fotoğrafının indirilebilmesi, paylaşılabilmesi ya da gönderilmesi hiç bir şekilde olanaklı olmayacak.

Facebook'ta yer alan güvenlik ayarları  çok fazla sağlam olabilir fakat şu an içerisinde herkesin görebileceği 
 ve halka açık olan bilgilerinizle birlikte profil fotoğrafınızı kopyalamış olan kötü niyeti bulunan kişiler bu bilgileri kötü şeyler için kullanabilir. Örnek olarak sizinle aynı isme sahip başka bir hesap açarak arkadaş listenizde bulunan kişilere mesaj atıp bir dolandırıcılık gerçekleştirebilir.

Facebook ise bu durumu önleyebilmek amacıyla profil fotoğrafınızı koruyabilen yeni bir özelliğini test etmeye başladı. Yeni test edilen bu özellikle birlikte kullanıcıların Facebook'da yer alan profil fotoğrafının indirilmesi ile birlikte paylaşılması ya da gönderilmesi hiç bir şekilde mümkün durumda olmayacak. 

Özellik ise, öte yandan arkadaş listenizde bulunmayan kişilerin profil fotoğrafınızda bulunan kişileri etiketlemesini tamamen önleyecek ve insanların sizin profil fotoğrafınızın ekran görüntülerini almasını önlemiş olacak. Fakat bu özellik  ise şu an içerisinde sadece Android cihazlarda çalışmakta.

Marc Goodman'e ait olan Future Crimes (Gelecekte suçlar) ismine sahip kitabına göre ise günde 600.000 tane Facebook hesabı hacklenmekte. Bu yollardan bir tanesi ise hesapları klonlamak, yani hesaba ait bir kopyasını oluşturup çevredeki bütün insanları kandırabilmek.

Şimdilik ise Hindistan'da yayınlanmış olan bu özellik ile ilgili olarak Facebook yönetimi; ''Bunu yakın bir zaman içerisinde diğer ülkelere de yayabilmeyi umuyoruz'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.. Öteki ülkelere yayılmaya başlamış olduğunda ise size yeniden haber vereceğiz. 

facebook profil fotoğrafı hindistan
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor