Facebook'un VR Uygulaması Facebook 360 Ortaya Çıktı

Milyarlarca kullanıcıya sahip olan sosyal medya devi Facebook, son bir iki yıldır sanal gerçeklik projelerine de yüklü miktarda yatırım yaptı. İlk VR deneyimi olarak değerlendirilen Facebook 360 bu çalışmalar sonrasında yayınlandı.

Facebook'un VR Uygulaması Facebook 360 Ortaya Çıktı
Facebook'un VR Uygulaması Facebook 360 Ortaya Çıktı Ahmet Faik YILMAZ

Uzun süredir sanal gerçeklik alanında çalışmalar yürüttüğü bilinen sosyal medya devi Facebook çalışmalarında nihayet sona ulaştı. İlk VR ürünü olarak Facebook 360 resmi olarak duyuruldu. Peki nedir bu Facebook 360, detalı inceleyelim.

Facebook'un geliştirdiği sanal gerçeklik uygulaması ile birlikte artık 360 derece fotoğraflar ve videolar çok net bir şekilde görüntülenebilecek. Facebook, kullanıcıların aslında bu 360 derece fotoğraf ve video yüklemesine bir süredir destek veriyordu. Bugüne dek siteye yüklenmiş olan bir milyondan fazla 360 derece video ile birlikte 25 milyon fotoğraf Facebook 360 ile çok daha net ve heyecan verici görünecek.

Facebook 360 Dört Farklı Kaynak Bulunduruyor

Explore adı verilen uygulama kaynağı ile birlikte artık 360 derece videolar ve fotoğraflar kuşbakışı görüntülenebilecek.

Following özelliği ile ise takip edilen kullanıcıların 360 derece içeriklerine erişilebilecek.

Saved özelliği ile internet üzerinde bulunan VR içerikli görsel ve medya içeriği rahatça görüntülenebilecek hatta kaydedilebilecek.

Timeline özelliği ise kullanıcının sahip olduğu 360 derece medya içeriklerini zamana ve türe göre sınıflandırılmasını sağlayacak.

facebook facebook 360 facebook VR sosyal medya sanal gerçeklik
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor