Foklift Lastiği Dolgu Neden Tercih Edilir?

Foklift Lastiği Dolgu Neden Tercih Edilir?
Foklift Lastiği Dolgu Neden Tercih Edilir? Tugrul Demir

 

Forkliftler inşaatlarda, depolarda, fabrikalarda ve daha pek çok alanda insanlar tarafından taşınması zor olan ya da çok fazla zaman alacak olan ağır yüklerin kısa sürede taşınması için kullanılmaktadır. Kullanıldığı alanlarda iş yükünü minimum düzeye indiren ve hem paradan hem de zamandan tasarruf edilmesini sağlayan bu araçlardan istenilen performansı sağlayabilmek için lastik seçimi büyük önem arz etmektedir. Forklift lastiği dolgu ürünleri forkliftler için daha üstün özellikler sağladığı için son yıllarda giderek daha yaygın hale gelmektedir. Klasik havalı lastiklerin sahip olduğu tüm dezavantajları ortadan kaldıran dolgu lastikler; başta uzun ömürlülükleri olmak üzere pek çok özelliğe sahiptir.

 

Yüksek kaliteli kauçuk hamur kullanılarak imal edilen dolgu lastikler, her türden zeminde en iyi performansı sağlayabilmek için tasarlanmıştır. Aynı zamanda havalı lastiklerin neden olduğu patlama ve iş kazası gibi riskleri de tamamıyla ortadan kaldıran forklift lastiği dolgu modelleri, kullanım uyarılarına uyulduğu zaman uzun süre kullanılabilmektedir. Dolgu lastikler, çoğu zaman havalı lastiklerden daha yüksek fiyatlar ile satışa sunulmaktadır. Ancak kullanıldıkları süre boyunca sağlamış olduğu yararlar, bu durumu fazlasıyla telafi etmektedir.

 

Forklift Dolgu Lastiği Olmasının Faydaları

 

Forklift lastiği dolgu modellerinin giderek daha yaygın hale gelmesinin temelinde, bu ürünlerin sağlamış olduğu faydalar yer almaktadır. Dolgu lastiklerin forkliftlerde kullanılmasının sağladığı yararlardan bazılarını şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Düşük Yakıt Tüketimi: Forklfitlerin sürekli olarak kullanıldığı çalışma alanlarında, yakıt maliyetlerinin minimum düzeye indirilmesi ile işletme kazancının önemli ölçüde arttırılabilmesi mümkündür. Dolgu lastikler bunun için önemli bir potansiyel sunmaktadır. Bu lastik türünde yükün ağırlığı, havalı lastiklerde olduğu gibi lastiğe binmediği için araç daha az zorlanmaktadır. Bu sayede de yakıt tüketiminde gözle görülür bir azalma yaşanmaktadır.
  • Yüksek Sürüş Konforu: Forklift lastiği seçerken dikkat edilmesi gereken pek çok husus vardır. Sürücünün konforu da bunlardan biridir. Çok fazla dile getirilmese de tüm gün forklift üzerinde çalışan sürücülerin konforu, iş verimliliği açısından önem arz etmektedir. Havalı lastikler kasislerde ya da engebeli arazilerde çok fazla titreşim yaratmakta ve bu da doğal olarak sürücünün rahatsızlık duymasına yol açmaktadır. Dolgu lastikler ise her türlü zeminde en iyi sürüş konforu sağlamaktadır.
  • Uzun Ömürlü: Forklift lastiği dolgu modelleri, havalı lastiklere kıyasla çok daha uzun ömürlüdür. Taşınan yükün tamamen lastiklere binmemesi lastiklerde aşınmanın azalmasını sağlamakta ve bu sayede lastik daha uzun süre kullanılabilmektedir. Ayrıca lastiğin içerisinde hava olmadığı için yüzey teması da düşüktür. Kalın dolgusu nedeniyle bu lastiklerin aşınma oranı oldukça düşüktür.
  • Bakım ve Değişim Gerekmez: Havalı lastiklerde belirli aralıklarla hava kontrolünün yapılması ve düşük havalı olan lastiklerin bakıma alınması gereklidir. Ayrıca çeşitli nedenlerden dolayı lastiğin patlaması durumunda hem yeni maliyetler ortaya çıkmakta hem de işler kesintiye uğramaktadır. Bu da çalışma esnasında zaman kayıplarının yaşanması anlamına gelmektedir. Dolgu lastikler ise kullanıldıkları süre boyunca bakım ya da onarım gibi gereksinimlere sahip değildir. Ayrıca dolgu lastiklerde kopma, yırtılma ya da parçalanma gibi olumsuz durumlar da söz konusu değildir. Bu yüzden de forklift lastiği dolgu ile kesintisiz çalışabilmek mümkündür.
  • Isınmaz: Havalı lastiklerin en sık yarattığı sorunlardan biri de sürtünme dolaysıyla sürekli olarak ısınmalarıdır. Özellikle sıcak iklimlerde çalışırken ısınma nedeniyle çalışmalar kesintiye uğrayabilmekte ya da lastik zarar görebilmektedir. Dolgu lastiklerde ise ısınma minimum düzeydedir ve hiçbir zaman çalışmayı kesecek boyutlara ulaşamamaktadır.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor