Geç Gelen Müjde: Vimeo Artık 360 Derece Videoları Destekliyor

Vimeo, minvalindeki diğer platformlara nazaran sıradan yayıncılar yerine daha çok sanatçı veya prodüktör gibi üretici gruba hizmet veren bir platform. Apple ürünlerine sağladığı kolaylıklar ile de bilinen Vimeo, geçtiğimiz gün 360 derece video özelliğini hayata geçirdiğini duyurdu.

Geç Gelen Müjde: Vimeo Artık 360 Derece Videoları Destekliyor
Geç Gelen Müjde: Vimeo Artık 360 Derece Videoları Destekliyor Ahmet Faik YILMAZ

YouTube ve Facebook gibi lider sosyal medya platformlarının ardından Vimeo da 360 dereceli videoların yüklenip izlenebileceği müjdesini verdi. Vimeo, gerek kullanım açısından sunduğu sadelik, gerekse sitede gezinirken kullanıcısına renk ve tasarım estetiği ile hissettirdiği doygun teması ile YouTube gibi platformlardan farklı olduğunu kullanıcısına hissettirebilen bir video yayınlama sitesi.

Vimeo’da artık Samsung Gear VR, Google Daydream gibi ürünlerin kullanımı uygun olacak.

Özellikle akıllı telefonlar için üretilen 3 boyutlu gözlükler, oyun veya etkileşime girilecek çoğu uygulamada piksel yetersizliğinden dolayı kalitesiz bir deneyim bırakıyor. Dolayısıyla Oculus ve benzeri cihazlar olmadan, mobil cihazları ile 3 boyut deneyimini yaşamak isteyen kullanıcıda tartışmasız bir tatminsizlik oluşuyor. Mağazalarda da artık 3 boyutlu oyun yerine video uygulamalarının sunulduğunu gözlemlemek pek zor değil. Vimeo, yaygınlaşan bu ucuz gözlükleri de hesaba kattığımız zaman çok mantıklı bir zamanda bu özelliğini hayata geçirdi diyebiliriz.

vimeo 3 boyut vimeo 360 derece
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor