GEÇTİĞİMİZ HAFTA ENERJİ FİYATLARI YÜZDE 3 DÜŞTÜ

Enexion Enerji Danışmanlık Türkiye Genel Müdürü ve Enerji Uzmanı Ceren Özdal, 14 Ağustos haftasında enerji fiyatlarının bir önceki haftaya göre yüzde 3 civarında düştüğünü açıkladı.

GEÇTİĞİMİZ HAFTA ENERJİ FİYATLARI YÜZDE 3 DÜŞTÜ
GEÇTİĞİMİZ HAFTA ENERJİ FİYATLARI YÜZDE 3 DÜŞTÜ

Enerji piyasalarında bahar aylarından itibaren başlayan fiyat yükselişinin geçtiğimiz hafta bir nebze de olsa gerilediğine dikkat çeken Enexion Enerji Danışmanlık Genel Müdürü ve Enerji Uzmanı Ceren Özdal, “Spot ve tezgahüstü piyasaları takip etmek sanayi şirketlerinin ucuz enerji tedariki için aksiyon almasını kolaylaştırıyor” dedi.

 

Ceren Özdal, bahar aylarında 145-150 TL / MWh ortalamalarında seyren spot piyasa fiyatlarının yaz döneminde yaklaşık yüzde 15 artış kaydederek 170 – 180 TL / MWh bandında hareket ettiğini söyledi. Özdal, haftalık spot piyasa fiyat ortalamasının bir önceki haftaya göre yüzde 3’lük bir düşüş 174 TL/MWh seviyelerine gerilediğine dikkat çekti. Özdal, uygun fiyata elektrik almak isteyen firmalara spot ve tezgahüstü piyasaları yakından takip etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Özdal, tezgahüstü piyasalarda geçtiğimiz hafta yaşanan diğer değişimler hakkında da şu bilgileri verdi: “Eylül ayı baz yükü 166-167 TL/MWh seviyelerinden, Ekim ayı baz yükü 162-163 TL/MWh seviyelerinden, Kasım ayı ise 164-165 TL/MWh seviyelerinden işlem gördü.”

 

Enexion Hakkında

Enexion, Türkiye’yi toplam enerji maliyet yönetimi kavramıyla tanıştıran Almanya merkezli lider bir enerji danışmanlık firmasıdır. Enexion’un Türkiye dışında Almanya, İsviçre ve Hindistan’da ofisleri bulunuyor. Çin’den ABD’ye kadar dünyanın birçok ülkesinde projeler yürüten Enexion, Türkiye’deki faaliyetlerine 2014 yılında başladı. Enexion Türkiye, şirketlerin enerji maliyetlerini sürdürülebilir yöntemlerle azaltırken kârlarını sürdürülebilir bir şekilde artırmalarını sağlıyor. Enexion’un sunduğu hizmetler arasında; toplam maliyet ve risk yönetimi, enerji danışmanlığı, tedarik süreç yönetimi, toptan piyasalardan optimum fiyatla enerji tedarik edilmesi yer alıyor. 2016 yılsonu itibariyle Enexion’un yönettiği toplam enerji portföyü 1 milyar doların üzerindedir.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor