Geekbench Testi İçerisinde iMac pro Modelinin Göründüğü Açıklandı

4.999 dolar tutarındaki fiyat etiketine sahip durumda bulunan iMac Pro isimli masaüstü iş istasyonu benchmark testleri içerisinde ''AAPJ1371,1'' ismi ile gözükmekte. Intel şirketinin tarafından hiç bir şekilde duyurulmamış ve de saat hızı daha çok düşürülmüş olan Xeon işlemcilerin kullanılmış olduğu gözlenen bu testte, 8 çekirdek olan 3.2 GHz'lik bir Xeon W-2140B ve de 10 çekirdek olan 3.0 GHz'lik bir Xeon W-2150B işlemcili modeller görülmekte.

Geekbench Testi İçerisinde iMac pro Modelinin Göründüğü Açıklandı
Geekbench Testi İçerisinde iMac pro Modelinin Göründüğü Açıklandı

4.999 dolar tutarındaki fiyat etiketine sahip durumda bulunan iMac Pro isimli masaüstü iş istasyonu benchmark testleri içerisinde ''AAPJ1371,1'' ismi ile gözükmekte. Intel şirketinin tarafından  hiç bir şekilde duyurulmamış ve  de saat hızı daha çok düşürülmüş olan  Xeon işlemcilerin kullanılmış olduğu gözlenen bu testte, 8 çekirdek olan 3.2 GHz'lik bir Xeon W-2140B ve  de 10 çekirdek olan 3.0 GHz'lik bir Xeon W-2150B işlemcili modeller görülmekte. Bir takım benchmark sonuçlarının Ağustos sonunda bazılarının ise Ekim ayına ait bir durumda olduğunun da altını çizmekte yarar var.

Modellerin çok daha düşük  bir termal tasarım gücüne sahip durumda işlemcilere ihtiyaç duymakta lduğu ileri sürülür iken, frekansların ise bu nedenle düşük tutulmuş olduğu söylenmekte. Tahmin edebilecek olduğunuz üzere bunda yer alan ana neden ürünün hepsi bir arada bir form faktörüne sahip durumda olması. Xeon W isimli işlemci ailesinde yer alan öteki işlemcilerin 140W'luk değerine çıkavilen termal tasarım gücüne sahip bir durumda olduğunu da hatırlatmalıyız.

8 çekirdekli  olan model ortalama bir şekilde  23.536 puan elde edebilmiş. Bu puan ise  şimdiye kadar çıkan bütün iMac modellerine bakıldığında en yüksek performansa işaret etmekte. 4 çekirdeklik 4.2 GHz Core i7 işlemcisine sahip son nesilden 5K iMac modelinin de çoklu çekirdek puanı 19.336 seviyesinde.

Üst seviyedeki 10 çekirdekli olan model ise çoklu çekirdek testinde 35.917 puanı elde etmiş. Bu puan ise 12 çekirdekli 2.7 GHzlik Xeon E5 işlemcisine sahip modele bakıldığında %41  çok daha fazla hız anlamına geliyor. 

apple imac imac pro
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor