Geleceğin Veri Depolama Aygıtlarını DNA'lar Şekillendirebilir

Manhattan eyaletinde bulunan Columbia Üniversitesi'nde görevli bilim adamlarının yaptığı bir çalışma ile geleceğin veri depolama disklerinin DNA molekülleri ile şekillendirilebileceği ortaya çıktı.

Geleceğin Veri Depolama Aygıtlarını DNA'lar Şekillendirebilir
Geleceğin Veri Depolama Aygıtlarını DNA'lar Şekillendirebilir Ahmet Faik YILMAZ

Teknolojik gelişmelerin hızlı bir şekilde ilerlediği günümüz dünyasında artık 4K ve üzeri video çekimleri gibi yüksek kalite ve boyutta içeriklerin saklanabilmesi için milyarlarca terabyte alana ihtiyaç duyulmakta. Bununla birlikte bu dosya ve içeriklerin saklanabileceği sabit diskler de kendilerini hergün yenilemek durumunda kalmakta.

Bugün bir kullanıcıda bulunan akıllı telefonun 32GB veri depolama alanının bile yetersiz gelmesi ile birlikte bu alanda çalışmalara da hız verildi. Manhattan'da bulunan Columbia Üniversitesi bilim adamlarının yaptığı çalışmalarda geleceğin sabit disklerinin DNA yapısı örnek alınarak oluşturulabileceği belirtildi.

Bilim adamlarının yaptığı çalışmaların test sürecinin olumlu geçtiği, yakın gelecekte DNA'ların şekillendireceği sabit disklerin kullanıma girebileceği belirtildi.

DNA teknolojisi kullanılarak yapılan sistemin sadece 1 gram boyutunun 1 terabyte'lık hard diskten tam 215 kat daha fazla veri depolayabildiği ortaya çıktı.

DNA'dan sabit disk oluşturabilmek için yapılan çalışmalara öncelikle Microsoft'un büyük ölçüde ağırlık verdiği belirtildi.

hard disk dna teknoloji
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor